|

Emaneti devraldı

Diyanet İşleri Başkanlığına atanan Prof. Dr. Ali Erbaş, görevi vekaleten yürüten Ekrem Keleş'ten devraldı. Devir töreninde konuşan Erbaş, "FETÖ'nün genç beyinleri sömürerek, gizemli ve bulanık din anlayışı ile oluşturduğu hasarı onarmak için çok çalışacağız" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/09/2017 Salı
Güncelleme: 08:04 - 19/09/2017 Salı
Yeni Şafak
Ekrem Keleş cübbesini çıkartıp yeni başkan Ali Erbaş'a giydirdi ve ardından kendisine çiçek takdim etti.
Ekrem Keleş cübbesini çıkartıp yeni başkan Ali Erbaş'a giydirdi ve ardından kendisine çiçek takdim etti.

Diyanet İşleri Başkanı olarak atanan Prof. Dr. Ali Erbaş dün yapılan devir teslim töreniyle, görevi vekaleten yürüten Ekrem Keleş'ten devraldı. Törende konuşan Erbaş, sözlerine "Her karış toprağı şüheda kanı ile sulanmış vatanımızın dört bir köşesinden, mihrapta kıyama duran imam hatiplerimize, dinimizin manevi huzurunu insanımıza taşıyan müftülerimize, kuran kursu öğrencilerimizden eğitim görevlilerimize velhasıl bu şerefli görevin ağır sorumluluğunu birlikte taşıyacağımız teşkilatımıza selam ve sevgilerimi sunuyor, hayır dualarını bekliyorum" diyerek başladı.

DİN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Diyanet İşleri Başkanlığının birlik ve beraberliği pekiştirici bir yaklaşım, yapıcı, kolaylaştırıcı, leyyin (yumuşak) ve hikmetli bir dil, açık, net, sahih ve sarih bir üslup, sevgi, şefkat, paylaşım ve anlayış esaslı bir hizmet tarzıyla halkın dini ve manevi hayatına rehberlik etme çabasında olduğunu vurgulayan Erbaş, Başkanlığın inanç, düşünce ve beyin işgalcilerine karşı selim aklı ayakta tutarak bütün vatandaşların din güvenliğini sağlamaya devam ettiğini söyledi.

ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

FETÖ/PDY’nin gizemli ve bulanık bir din anlayışı ile genç beyinlerini sömürdüğünü vurgulayan Erbaş, "Bu hasarı onarmak için 15 Temmuz şehitleri başta olmak üzere bütün şühedanın emanetine sahip çıkıp, dağınık zihinleri toplamaya, parçalanmış gönülleri birleştirmeye ve fitne ateşinde yitirilen ümmetin dirilişine vesile olmak için her zamankinden daha çok çalışılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

GÖREV TANIMLARI DEĞİŞECEK

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığında yaklaşık 18 yıl görev yaptığını ve kurumun güçlü ve zayıf yönlerini bildiğini belirterek, "Kaybedecek bir vaktimizin olmadığının farkındayım. Sorunlarımızı ortak akılla, kurum içi iletişimi daha güçlü hale getirerek, tüm paydaş kurumlarla işbirliği yaparak hep birlikte çözme gayretinde olacağız" dedi. Erbaş, ayrıca hizmet çeşitliliğini geliştirmek gerektiğini ve Başkanlığın bütün birimlerinin görev tanımlarının yeniden gözden geçirileceğini de söyledi.


#Ali Demir
#Diyanet
7 yıl önce