|

Emekli PÖH’ler Göreve hazırız!

Emekli Polis Özel Harekatçılar, milli seferberlikte görev üstlenmeye hazır olduklarını söyledi. EPOHDER Başkanı Yesugay Aksakal, “Terör dönüştü. Bomba atılıyor ama asıl hedeflenen devamındaki anarşi ortamı. Bugün bir akıl ve algı savaşıyla karşı karşıyayız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:28 - 28/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Polis Özel Harekat olarak 90'lı yıllarda İstanbul'da ilk meskun mahal çatışmalarında görev üstlenen Emekli Polis Özel Harekatçılar Derneği (EPOHDER) Başkanı Yesugay Aksakal, terörizmle mücadelenin yanı sıra halkın bilgilendirilmesiyle başlayacak bir terörle mücadele çalışmasının gerekliliğine işaret etti. “90'lı yıllarda İstanbul'da her gün bir şehit verdik, her gün çatışma. O zamanlardan gelmeyiz biz. Şuanda tüm Türkiye'ye yayılıyor bu konu. Güneydoğu'dan başlayarak farklı bir şeklide, hatta tarz değiştirerek geliyor” diyen Aksakal, zamanla holdingleşen PKK terör örgütünün verilen emirleri yerine getirdiğine işaret etti.



TOPYEKÛN MÜCADELE


Aksakal şuları söyledi: “Bugün yapılan sadece bomba patlatma değil tek başına. Algılarda, zihinlerde yapılan bir savaşla karşı karşıya kalmış durumdayız. Duygularımız tetikleniyor. Kayseri'de bomba patlıyor, hemen ardından HDP binaları basılıyor. Bir büyükelçi öldürülüyor, sakallı vatandaşlara saldırıyorlar. Düşmanlarımız neye tepki vereceğimizi iyi öğrenmiş, bizi bize karşı savaştırıyorlar. Eğer vatan savunması için başvuran 285 bin evladımızın 10 binini PÖH olarak alıyorsak, kalan 275 binini terörle mücadelede kullanabilmeliyiz. Onlarla beraber bizler STK'lar olarak silahsız mücadeleyi başlatmalıyız. Topyekûn bir mücadele gerekiyor” diye konuştu.



15 TEMMUZ RUHU EN GÜZEL ÖRNEK


Sivil toplum kuruluşları olarak milli seferberlikte rol üstlenmeye ve devletin yükünü hafifletmeye hazır olduklarını söyleyen Aksakal, “Seferberlik hadi hep beraber sokaklara çıkalım değildir. 15 Temmuz'da yapılan tamam. Ama askerimizi bombaladılar, polisimizi vurdular şurayı basalım. Bunlar anarşiye zemin hazırlar. STK'ları harekete geçirmemiz lazım. Şuanda ben size bunları anlatıyorsam siz de yazıyorsanız ve halkı bilgilendiriyorsanız bu da bir terörle mücadeledir. İnsanları düşünmeye zorlayacağız, kapılar açacağız” dedi.



PROVOKASYON UYARISI


Seferberliğin, düşmanın harekete geçirmeye çalıştığı grupları doğru harekete yönlendirme çabası olduğunu vurgulayan Aksakal, “Provokasyon amaçlı hamlelere karşı yanıtı devlet askeriyle polisiyle verir. Bizim STK'lar olarak görevimiz, bu ortama izin vermeyecek bilinçlendirmeyi sağlamak, eğitimi vermek" dedi.



Karlov suikastı NATO stili


Yesugay Aksakal, Rus Büyükelçi Andrey Karlov suikastine ilişkin olarak, “Planlanmış bir suikast operasyonu bu. NATO stili. Amerika ve Avrupa, bu tarz insanların kullandıkları teknik ve taktikler. 2.5 yıllık bir polis memurunun böyle taktik seviyede bir bilgiye haiz olması imkansız.” dedi.Katilin Cumhurbaşkanlığı koruma sınavına tecrübesi yetmemesine rağmen girmesini “sızma çabası” olarak değerlendiren Aksakal, FETÖ'nün farklı fraksiyonlara sızmış ciddi bir örgüt olduğuna işaret etti. Aksakal, FETÖ'nün teşkilat yapısını çok bozduğunu, teşkilata alımlarda geçmişteki referans yöntemine dönülmesi gerektiğini düşündüğünü söyledi.



#Polis Özel Harekat
#Karlov suikastı
#Yesugay Aksakal
7 yıl önce