|

Emniyet'ten provokasyon uyarısı

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama ile sosyal medya propagandasına uyarı geldi.

Yeni Şafak
17:46 - 11/09/2015 Cuma
Güncelleme: 14:47 - 11/09/2015 Cuma
IHA

Yazılı yapılan açıklamada son zamanlarda çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılan mesajlarla halkımızın Terörü Lanetleme, Şehitlere ve Bayrağa Saygı adı altında 13.09.2015 tarihinde ülke genelinde meydanlara inerek protesto eylemleri yapılması yönünde çağrılar yapıldığı izlenmektedir. Bu amaçla toplanan guruplara izin verilmeyeceği söylenildi.



Yapılan açıklama şöyle:



"Geçmişte ülkemizin çeşitli yerlerinde ve daha birkaç gün önce ilimizde yapılan bir gösterinin nasıl provoke edilebildiği, istenmeyen ve de tasvip edilmeyen sonuçlara nasıl varabildiği üzüntüyle hep birlikte müşahede edilmiştir. Paylaşılan mesajlar ve yapılan çağrılar dikkatle incelendiğinde düzenleyen kişi ya da gruba dair herhangi bir bilginin bulunmadığı görülecektir. Bu nedenle yapılan çağrıların tamamen toplanan kalabalığı provoke etmeyi ve bir kargaşa ortamı yaratmayı amaçladığı değerlendirilmektedir.



Bu nedenlerle yaşanan acı tecrübelere rağmen terör örgütlerinin ekmeğine yağ sürercesine çeşitli sosyal medya platformlarında yapılan ve düzenleyicisi belirli olmayan, önceden duyurusu yapılan 13 Eylül “Terörü Telin”mitingi çağrısına istenmeyen olaylara sebebiyet verilmemesi açısından itibar edilmemesi önem arz etmektedir. Bu amaçlarla toplanacak guruplara kesinlikle müsaade edilmeyerek gerekli müdahaleler ve adli işlemler yapılacaktır." denildi.

#emniyet
#provokasyon
#uyarı
9 yıl önce