|

En güzel cevap sizsiniz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Azınlık cemaati temsilcilerini kabul etti. Kalın, Türkiye aleyhine yapılan kara propagandalara en güzel cevabı, azınlık cemaatlerinin önceki gün yayınladıkları bildiriyle verdiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:45 - 2/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
C​umhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
C​umhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, önceki gün yayınladıkları ortak bildiriyle, ‘Türkiye’de özgürce yaşadıklarını’ belirten azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Kalın, bildiriye ilişkin, “Bizim açımızdan bu şahitlik önem arz ediyor. Türkiye aleyhine yer yer Amerika’da, Avrupa’da, evanjelist gruplarda, başka ağlarda propaganda ya da kampanya yapmaya çalışanlara verilecek en güzel cevap budur. Umarız bu mesaja, gözlerini ve kulaklarını tıkamazlar.” dedi.

GÜNDEMDEKİ KONULAR ELE ALINDI

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleşen toplantı 3,5 saat sürdü. Toplantının ardından Kalın, yaptığı açıklamada, verimli bir görüşme yaptıklarını söyledi. Gündemlerindeki konuları paylaştıklarını belirten Kalın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Azınlık cemaatlerinin gündemlerindeki konuları dinleme ve not alma imkanımız oldu. Burada hem Hristiyan hem Musevi cemaatinin temsilcileri mevcuttular. Vakıflar Genel Müdürümüz Adnan Bey ile beraber gündemdeki konuları ele aldık. Sıcak önemli gelişme, dün cemaat vakıflarının yayınladığı ortak bildiriydi. Özellikle yurt dışında ülkemiz aleyhine yürütülen bazı kampanyalar var; ‘Türkiye’de dini azınlıklar baskı görüyor, dini yaşayamıyorlar, özgürlüklerini yaşayamıyorlar.’ diye. Bunlara en güzel cevabı, aslında dün cemaat vakıfları kendi şahitlikleriyle ortak bir bildiriyle vermiş oldular”

İbrahim Kalın, gayrimüslim azınlığın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak kendilerini evlerinde hissetmeleri ve aidiyet duygularını yaşatmalarının önemli olduğuna dikkati çekerek şu ifadeleri kullandı:

BAŞKAN ERDOĞAN’IN TEŞEKKÜRÜNÜ İLETTİ

“Son 16 yılda, hakikaten Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde, dini azınlıkların hak ve hukukunun korunması noktasında Türkiye’de çok önemli mesafeler alındı, Amerika ve Avrupa ile kıyaslanmayacak düzeyde. Cumhurbaşkanımızın dünkü bildiriyle ilgili teşekkürlerini, selamlarını kendilerine iletme imkanı oldu, onlar da teşekkür ve selamlarını ilettiler. Sabahleyin Cumhurbaşkanımız Meclis’te yaptığı kısa açıklamada da bu konuya değindi”

BÜTÜN AZINLIK TEMSİLCİLERİ KATILDI

Toplantıya, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Ermenileri Patrik Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Türkiye Hahambaşısı İsak Haleva, Süryani Kadim Cemaati Patrik Vekili Mor Filüksinos Yusuf Çetin, Türkiye Ermeni Katolikleri Ruhani Lideri Başpiskopos Levon Zekiyan, Keldani Cemaati Patrik Vekili François Yakan, Türkiye Süryani Katolik Patrik Genel Vekili Korepiskopos Orhan Çanlı, VADİP ve Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı Başkanı Bedros Şirinoğlu, Türk Yahudi Toplumu ve Türkiye Hahambaşılığı Vakfı Başkanı İshak İbrahimzadeh, Beyoğlu Süryani Kadın Meryemana Kilisesi Vakfı Başkanı Sait Susin, Surp Agop Ermeni Katolik Hastanesi Vakfı Başkanı Bernard Sarıbay, Keldani Katolik Kilisesi Vakfı Başkanı Teoman Önder ve Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Vasil Liaze katıldı.

#Azınlık Cemaatler
#İbrahim Kalın
6 yıl önce