|

En iyi yol milletin hakemliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sandıkların demokrasinin namusu olduğunu vurgulayarak, sandığa gölge düşmesi durumunda en doğru yolun milletin hakemliğine başvurmak olduğunu söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 15/05/2019 Çarşamba
Güncelleme: 04:11 - 15/05/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Külliye’de Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nu kabul eden Erdoğan, iftarda da çiftçilerle bir araya geldi.
Külliye’de Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu’nu kabul eden Erdoğan, iftarda da çiftçilerle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiç kimsenin sandığın mahremiyetine el uzatmasına, dizayn etmesine izin vermedik. Bugün de vermeyeceğiz. Sandığa gölge düşmüşse en doğru yol milletin hakemliğine başvurmaktır” dedi. Külliye’de çiftçiler ile yaptığı iftar sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Hırsları için Türkiye gemisinin altını oyanlara inat, hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun teröre tavır alan bütün vatandaşlarımızı asgari müştereklerde bir araya getirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:


NASIRLI ELLER TANKLARA MEYDAN OKUDU

Cumhur ile başkanının aynı yöne baktığı, aynı hedefe kilitlendiği bir devletin üstesinden gelemeyeceği hiçbir zorluk yoktur. Sizler dik durduğunuz sürece bir daha asla bu ülkenin ufku darbelerle karartılamayacaktır. Yanıma gelen bazı hanım çiftçilerimiz diyor ki, “5 düve aldım şimdi 10 oldu” diyor. Mesele bu. Azmim elinden hiçbir şey kurtulamaz. Birileri darbecilerle anlaşıp, tankların arasından kaçarken bizim çiftçimiz nasırlı elleriyle o gece tanklara meydan okudu. Geçenlerde bir milletvekili çıkmış, kazanı kaynatarak darbelere ortam hazırlamaktan bahsediyor. Bu topraklardan darbe çıkmaz, bu topraklardan bereket çıkar, bereket.

DEMOKRASİDEN NASİPLERİ YOK

Bugün birileri dışardan, birileri içeriden Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışırken milletimiz her zamanki ferasetiyle bu oyunu bozacak feraseti elhamdülillah ortaya koyuyor. Sandık demokrasinin namusu milletin onurudur. Biz mücadelemizin hepsini sandıktan aldığımız güçle kazandık. Mesele bu çok basit, çaldılar. Kimsenin milletin hakemliğinden kaçmaya, sabah akşam mızıkçılık yapmaya, bu yol açıldığı için suçlamaya hakkı yoktur. YSK üyelerine çete demek demokrasiden nasibini almamaktır. İnşallah milletimiz, ülkemiz ve şehirlerimiz için en doğru kararı verecektir.

  • Erdoğan’dan iki kabul
  • Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Feyzioğlu ve Destici'yi ayrı ayrı kabul etti. Erdoğan, önce Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ile biraraya geldi. 35 dakika süren görüşmede avukatların sorunları ve yargı reformunun ele alındığı öğrenildi. Bu kabulün ardından Erdoğan, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüştü. Öte yandan, Erdoğan, 14 Mayıs Çiftçiler Günü'nü kutladı. Erdoğan, Twitter hesabından yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı: "Toprağın, suyun, havanın, tabiatın dostu çiftçi kardeşlerimizin 14 Mayıs #DünyaÇiftçilerGünü kutlu olsun."

Mazotun yarısı sizden yarısı bizden!

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan çiftçilere art arda müjdeler verdiği konuşmasında, bu sene destek miktarını 16 katrilyonun üzerine çıkartacaklarını söyledi. Erdoğan şöyle devam etti: Mazotun yarısı sizden yarısı bizden diyerek çiftçilerimizin üretim maliyetini ciddi oranda düşürüyoruz. Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticilerimize yaklaşık 200 lira prim, mazot ve gübre desteği yapılacaktır. Bayrama kadar yapılan desteklerin müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bayrama kadar 2,4 katrilyon kütlü pamuk desteği, 662 trilyon yağlık ayçiçeği desteği ve 385 trilyon çiğ süt desteği ödemelerini yapıyoruz.
  • ELEKTRİKLİ TRAKTÖR TAMAM
  • Türk çiftçisini teknolojik bakımdan daha avantajlı konuma getirecek projeleri de tek tek hayata geçiriyoruz. Hem milli hem yerli elektrikli traktörünün prototipini tamamladık. Yakın dönemde seri üretime geçeceğiz. Tarım Şurası’nı da Eylül ayında topluyoruz. Tüm paydaşların katılacağı şurada hem son 10 yılın kapsamlı değerlendirmesini yapacak hem de gelecek döneme dair yol haritasını çıkaracağız.
#Recep Tayyip Erdoğan
#Metin Feyzioğlu
#Mustafa Destici
5 yıl önce