|

En önemli yatırımımız öğretmenlerimiz

Öğretmenlerine sunduğu olanaklarla Türkiye’de örnek teşkil eden Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, “Bizim en önemli yatırımımız öğretmenlerimizdir. Mutlu çocuklar ancak mutlu öğretmenlerle mümkün olabilir” diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 10/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 01:34 - 10/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Özlem Dağ
Özlem Dağ

Türkiye’de öğretmenlerine sunduğu olanaklarla da örnek teşkil eden Bahçeşehir Kolejinde, öğretmenlerin yan hakları konusunda da büyük bir adım atılıyor. Bahçeşehir Koleji tüm öğretmenlerini özel sağlık sigortası güvencesi altına alıyor. Genel Müdür Özlem Dağ ile Bahçeşehir Koleji’nde öğretmen olmayı konuştuk. “Bizim en önemli yatırımımız öğretmenlerimizdir” diyen Dağ, mutlu çocukların ancak mutlu öğretmenlerle mümkün olabildiğini söyledi ve Bahçeşehir Koleji’nin öğretmenlerine yaklaşımını anlattı.

DEĞİŞMEYEN TEK UNSUR ONLAR

“Geçmişte de gelecekte de öğretmenlerimiz bizim yegâne unsurumuzdur” diyen Dağ, “Biz bunu bildiğimiz için öğretmenlerimize yatırım yapıyoruz. Yöntemler değişebilir, öğrenme şekilleri, eğitim materyalleri, fiziki ortamlar, donanımlar değişebilir, teknoloji gelişebilir. Değişmeyen tek unsur ise öğretmendir. Öğretmenlerimizin eğitimlerine verdiğimiz önem nedeniyle bu kadar başarılı olduğumuzu düşünüyorum” diye konuştu.

YÜKSEK LİSANSTA YÜZDE 75 BURS

Öğretmenlerine özgürce çalışabilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam sunmanın öncelikleri olduğunu belirten Dağ, “Yıl içinde sürekli uyguladığımız öğretmen eğitimlerimizin yanısıra Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi yüksek lisans programlarına girmeye hak kazanan öğretmenlerimize yüzde 75 oranında burs olanağı sunuyoruz. Bu yıl ayrıca yan haklar konusunda da yol alarak; tüm öğretmenlerimize kapsamını oldukça geniş tuttuğumuz özel sağlık sigortası güvencesi veriyoruz. Bunların yanında bu yıl öğretmenlerimizin maaşlarına sektör ortalamasının üzerinde zam yapmak planlarımız arasında” diye konuştu.

DÜNYAYI TANIYORLAR

Öğretmenlerine BAU Global ile dünyayı tanıma imkanı verdiklerini kaydeden Dağ, şöyle devam etti: “BAU Global’in dünyanın dört bir yanında bulunan kampüslerinde dünyada eğitimi yakından inceleme ve deneyim kazanma olanağı buluyorlar. Dünyadaki eğitim modellerini herkesten önce deneyimlemek ve bu konuda kendilerini geliştirmek öğretmenlerimize, yeni eğitim modellerimizi tasarlayan eğitim liderleri olma olanağı veriyor. BAUSTEM’de STEM Lider Öğretmeni olmak üzere eğitim gören öğretmenlerimiz, sertifika alarak kariyerlerinde ilerliyorlar.”

  • Kritik bir rol üstleniyorlar
  • Bahçeşehir Koleji’nin hayata geçirdiği STEM+A, Çift Dilli Eğitim, Master 6, Kodlama ve Robotik gibi eğitim modellerinde öğretmenlerin büyük bir rol üstlendiğini vurgulayan Özlem Dağ şöyle konuştu: “Dünya değişiyor ve bu değişime ayak uydurmak, daha önce hiç olmadığı kadar önemli. Akademik anlayışımızla yarattığımız farkın başarıya ulaşmasının tek şartı ise; uygulamamızın eksiksiz olması. Bu noktada eğitimciler bugün kritik bir yol üstleniyorlar. Bu nedenle öğretmenlerimizin her birine ‘eğitim lideri’ olarak bakıyoruz ve tüm yaklaşımlarımızda bu anlayışa göre hareket ediyoruz.”
#Öğretmenler
#Bahçeşehir Koleji
#Özlem Dağ
5 yıl önce