|

Engelli oğlunu "kaybolmaması" için iple bağlıyor

Biri zihinsel engelli 3 çocuğuyla geçen sene Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeli Fatma el Hüsen, 12 yaşındaki engelli oğlu Abdulkerim'i evden çıkıp kaybolacağı endişesiyle iple bağlıyor.

Yeni Şafak
16:32 - 17/04/2015 Cuma
Güncelleme: 13:34 - 17/04/2015 Cuma
AA

Ülkesinde 3 yıl önce hava saldırısı sonucu eşini kaybeden ve biri zihinsel engelli 3 çocuğuyla geçen sene Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeli Fatma el Hüsen, 12 yaşındaki engelli oğlu Abdulkerim'i evden çıkıp kaybolacağı endişesiyle iple bağlı tutuyor.



Esed rejimine bağlı birliklerin 3 yıl önce İdlib'e yönelik hava saldırısında evleri yıkılan, kocası ölen ve biri engelli 3 çocuğuyla ortada kalan el Hüsen, yakınlarının yanına sığındı. Bir süre ülkesinde yaşayan el Hüsen, saldırıların artması üzerine geçen yıl Türkiye'ye geldi.



Reyhanlı ilçesinde tek odalı evde kalan el Hüsen ve 3 çocuğu, hayırseverlerin yardımıyla hayata tutunmaya çalışıyor.



Anne el Hüsen, AA muhabirine, imkansızlıklara rağmen 3 çocuğuyla hayatta kalmaya çalıştıklarını söyledi.



Yetkililerden yardım isteyen el Hüsen, "3 oğlumla baş başa kaldık, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz" diye konuştu.



Ekmek parası için zaman zaman tarlalarda çalıştığını, engelli oğlunu evde tutabilmek için iple bağlamak zorunda kaldığını belirten el Hüsen, kaybolması durumunda onu bir daha bulamayacağı endişesi taşıdığını söyledi.



Oğlunun tedavi edilmesini isteyen el Hüsen, "Anne olarak içim sızlıyor ancak onu bağlamaktan başka çarem yok. Bahçeye çıkardığımda da ağaca bağlıyorum" dedi.



El Hüsen, oğlunun tedavi görmesini isteyerek, "Tedavi görse oğlum belki sağlığına kavuşur" ifadesini kullandı.



#engelli
#hatay engelli
#engelli suriye
9 yıl önce