|

Enver Yücel: ‘Sürdürülebilir uluslararası ilişkinin tutkalı eğitimdir’

Türkiye’nin eğitimde dünya markası BAU Global eğitim ağının üyesi olarak 2014 yılında Almanya’nın başkenti Berlin’de kurulan Berlin International Üniversitesi, Almanya’nın en iyi üniversitelerine komşu kampüse taşındı.

Haber Merkezi
04:00 - 14/10/2018 Pazar
Güncelleme: 00:42 - 14/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
 BAU Global’in Eğitim Ağı üyesi, Berlin International Üniversitesi’nin yeni yerleşke açılışı yapıldı.
BAU Global’in Eğitim Ağı üyesi, Berlin International Üniversitesi’nin yeni yerleşke açılışı yapıldı.

2014’den beri BAU International Berlin olarak faaliyetini sürdüren BAU Global’in Eğitim Ağı üyesi, Berlin International Üniversitesi’nin yeni yerleşke açılışı yapıldı. Almanya’da bulunan 465 üniversite içinde yer alan ve bünyesinde 66 farklı ülkeden 375 öğrenci bulunduran Berlin International Üniversitesi, Almanya’da Alman yasalarına göre kurulmuş ilk Türk üniversitesi olma özelliğini de taşıyor.

Üniversite Alman Eğitim Senatosundan alınan akreditasyon ile Tasarım ve İşletme Fakültelerinde iç tasarım, ürün tasarımı, grafik tasarımı, işletme, dijital işletme ve işletme yönetimi programları ile 6 farklı bölümde İngilizce eğitim sunuyor. 2019-2020 akademik yılından itibaren lisans programlarına mimarlık ve yüksek lisans alanında işletme (MBA) ve mimarlık (MS) bölümlerini de ekleyerek yoluna devam edecek.

2018-2019 eğitim döneminde Berlin International Üniversitesi toplam 375 öğrenciye eğitim vermektedir. 66 ülkeden gelen öğrencilerin eğitim gördüğü üniversite bu anlamda; Almanya’da bulunan 465 üniversite arasında ilk sırada yer almaktadır. Üniversite aynı zamanda başta Alman ve Türk öğrenciler olmak üzere Rusya, Brezilya, ABD, İngiltere ve Vietnam gibi ülkelerden gelen öğrencilerine eğitim vermektedir. Öğrencilerin yanı sıra öğretim kadrosunda da aynı uluslararasılığı göstermekte olan Berlin International Üniversitesi, Hindistan, İrlanda, Japonya, Rusya, İngiltere veABD gibi ülkelerden gelen öğretim kadrosu ile kültürel çeşitliliğinin altını çizmektedir.

Üniversitede düzenlenen açılış törenine; Türkiye’nin Almanya büyükelçisi Ali Kemal Aydın, UNESCO Avrupa eğitim merkezi direktörü Prof. Dr. Jan Sadlak, BAU Global Başkanı Enver Yücel, BAU International Universty Washington Rektörü Doç. Dr. Sinem Vatanartıran, Berlin International Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hans-Dieter Klingemann ile birçok ülke temsilcisi, akademisyenler ve basın mensupları katıldı.

Açılışta konuşan BAU Global Başkanı Enver Yücel, “Üniversitemizin bu yeni kampüsü ile Berlin’in 6 büyük üniversiteye ev sahipliği yaptığı bölgeye 7. Üniversite olarak dahil olmuştur. Berlin International University, BAU Global’in bir üyesidir. BAU Global dünyada önemli merkezlerde üniversite ağı olan global bir yapıdır. Başta İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Türkiye, BAU Washington D.C., BAU Kıbrıs ve BAU Batum üniversiteleri olmak üzere, dünyanın çeşitli noktalarında eğitim merkezleri olan büyük bir ağdır” dedi.


Yücel, Berlin’deki bu üniversitenin diğer üniversitelerden farklı olduğunu ifade ederek; “Daha bu küçük yapımızla bile Almanya’nın uluslararası öğrenci çeşitliliği en fazla olan üniversite olduk. 66 ülkeden 375 öğrenciye sadece 4 bölümde ulaşmış bir üniversiteyiz. Berlin yeni nesil üniversite kavramında önemli bir yüksek öğretim kurumu olacaktır. Hedef, hiçbir yerde yabancılaştırılmayan global dünya vatandaşları yetiştirmektir” ifadelerini kullandı.

Almanya ile Türkiye’nin ortak sorunu olan mülteci sorunu konusunda başından beri çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Yücel şunları söyledi; “Daha üçüncü yılımızda özellikle Türkiye’nin Avrupa’da Almanya’nın önemli bir sorunu olan mülteci konusunu dert edinmiş ve mültecilerin entegrasyonu için çalıştık. Almanya’da ilk Suriyeli mültecileri, üniversite mezunu etmekten de mutluluk duyuyoruz. Ayrıca göçmenlerin Almanya’ya entegrasyonu için çalışmalar yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Nasıl ki Türkiye’de, Türk Alman Üniversitesi varsa Almanya’da da Berlin International Üniversitesi bu ilişkilere katkı sağlayacaktır. 4 yılın sonunda üniversitenin isminin başına Berlin adının verilmesinin Alman makamlarının üniversiteye duyduğu güvenin sembolüdür”

Yücel konuşmasının sonunda; Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkinin geleceğinin eğitimden geçtiğini belirterek; “Sürdürülebilir ilişkinin tutkalı eğitimdir“ dedi.



Berlin International Üniversitesi Rektörü Klingemann ise konuşmasında “ Çok mutluyuz. Yola çıktığımızda inandığımız değerlerimize ulaşıyoruz. Hedeflerimize ulaşmak bizi çok mutlu ediyor. Özellikle eğitimdeki amacımız mezunlarımızın dünyanın hiçbir yerinde yabancılaştırılamamasının sağlayacak eğitimi sunmaktır. 66 farklı ülkeden öğrencimiz var. Mezunlarımız şimdiden 22 ülkeye ulaştı. Biz global bir eğitim ağının parçasıyız. Bu inandığımız evrensel değer olan eğitim çıktılarını yaratmamıza yol açıyor” dedi.

UNESCO Avrupa eğitim direktörü Prof. Dr. Jan Sadlak ise geleceğin üniversitelerinin 5G, yapay zeka gibi gelişmelerin etkisiyle değişeme uğrayacağını belirterek, “Bilgiyi kullanmayı öğreten, üretim odaklı üniversiteler öne çıkacaktır. Asıl önemli olan öğrencilerimizi bilgi yığını haline getirmeden bugünden geleceğin teknolojilerini kullanarak bilgi temelli üretim yapabilen olarak yetiştirebilmektir” açıklamasını yaptı.

Daha sonra. Türkiye’nin Almanya Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ve protokol kurdele keserek kampüsün açılışını gerçekleştirdi.

#BAÜ
#Eğitim
#Enver Yücel
6 yıl önce