|

Erdoğan en etkili Müslüman

Ürdün’ün başkenti Amman’da bulunan bağımsız araştırma kurumu Kraliyet İslami Strateji Araştırmalar Merkezi’nin ‘Dünyanın En Etkili 500 Müslümanı’ listesinin 2019 yılı isimleri açıklandı.

Haber Merkezi
04:00 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 02:23 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

2002 yılından beri yayınlanan ve siyasetten bilime, ekonomiden sanata farklı alanlarda etkili Müslümanların yer aldığı listenin birinci sırasında, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan’a fark atan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yer aldı. Erdoğan’ın Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde Türkiye’nin ekonomik olarak büyümesine dikkat çekilen listede, küresel bir güç haline gelmesine de vurgu yapıldı. Listede yapılan anakizde, Erdoğan’ın “Tarih boyunca sosyal, kültürel ve dini farklılıkları zenginlik olarak gören köklü bir geleneğin takipçileri olduk” sözüne de yer verildi.


İKİ VELİAHT PRENS YERİNDE SAYDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ardından listenin ikinci sırasında ise Suudi Arabistan Kralı Selman yer aldı. Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin emrini verdiği belirtilen Veliaht Prens Selman ise geçen seneki yerini koruyarak 13’üncü sırada kaldı. Prens Selman, listeye ilk defa 2016 yılında girmişti. Prens Selman’ın en büyük destekçisi BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed de aynı şekilde 15’inci sıradaki yerini korudu. Geçtiğimiz yılın en etkili Müslüman’ı seçilen Mısır’daki El Ezher Üniversitesi’nden Şeyh Ahmed Muhammed el Tayyib ise bu sene 9’uncu sırada yer aldı.

FATMA NUR AKTAŞ
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#lider
6 yıl önce