|

Erdoğan: İran'a yaptırımları doğru bulmuyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında önemli açıklamalar yaptı. İktidara geldikleri günden itibaren Türkiye'yi eğitim, sağlık, adalet ve emniyet sütunları üzerinde yükselttiklerini anlatan Erdoğan, bu alanlarda yapılan icraatları vurguladı. Erdoğan, grup toplantısının çıkışında gazetecilere konuştu, "İran'a yaptırımları doğru bulmuyorum. Böyle bir yaptırıma kesinlikle uymayız" dedi.

Yeni Şafak
13:28 - 6/11/2018 mardi
Güncelleme: 13:39 - 6/11/2018 mardi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında. Arşiv.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında. Arşiv.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"3 Kasım tarihinde AK Parti iktidarının 17. yılını geride bıraktık. Ortaya çıkan manzara tarihi bir değişime işaret ediyor.

Ülkemizi 4 temel sütun üzerinde yükselteceğimizin sözünü vermiştik. Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet. Ve bu başlıklarda hamlelerimizi başlattık.

"Üniversite sayısını 206'ya çıkardık"

  • Eğitimin bütçesini 10 milyar liradan 120,2 milyar liraya çıkartarak bütçede ilk sıraya yükselttik. Demek ki 1'e 12. Sadece bu yıl 166 milyon ders kitabını ücretsiz dağıttık. İktidarlarımız döneminde 76 olan üniversite sayısını 206'ya çıkardık.
  • Bizi iktidara geldiğimizde 45 TL olan burs ücretini 1 Ocak 2018 itibariyle 500 TL'ye çıkardık.

"Bay Kemal'in SGK'sı ölülerimizi rehin aldı"

Savaş Ay'ın belgeselini sizler de izlemişsinizdir. Bunlar Bay Kemal'in SGK döneminde ölülerimizi rehin aldılar.

Ülkemizde genel sağlık sigortasının şemsiye dışında kalan hiç kimse yoktur.

Koca Türkiye'de toplam 618 eskimiş ambulans vardı. Biz bunu 5 binin üzerine çıkardık.

"Adalet kurumları bizden önce vesayet güçlerinin altında eziliyordu"

  • Geçmişte darbecilerin vesayet güçlerinin altında ezilen, zarar gören kurumlarımızın başında adalet kurumlarımız geliyordu. Adalet teşkilatımızın toplam personel sayısını 61 binden 139 bine çıkardık. UYAP sistemini modernleştirerek davaların daha hızlı sonuçlanmasını sağladık.
  • Adalet sisteminin vatandaşlara en iyi hizmeti verebilmesi için bir çok düzenlemeyi hayata geçirdik.

15 bine yakın FETÖ'cü tutuklu

Emniyet konusu önceliklerimiz arasında yer almaya devam ediyor.

Terör örgütüne sınır içi ve dışında vurulan darbeler sayesinde milletimiz huzur için yaşamını sürdürüyor. FETÖ ihanet çetesi mensuplarından 15 bini tutuklu. 17 bin örgüt mensubu ise hükümlü.

Plaka tanımlama, kiralık araç bildirimi ile suçlulara adeta göz açtırmıyoruz.

"Bay Kemal'in nasibi yok"

Bay Kemal kıskansan da patlasan da biz daha çok çalışacağız.

İstanbul Havalimanı ile ulaştırma sektöründeki gücümüzü çok daha ileri bir seviyeye çıkardık.

IMF'ye göreve geldiğimizde 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. Bunu sıfırladık. Ülkemizde çalışanların sayısını 19,6 milyondan 28,8 milyona çıktı.

  • Kısa zamanda hayvan ithaline ihtiyacımız olmayacak. Allah'ın izniyle vatandaşımıza ucuz eti yedirmeye devam edeceğiz. Et fiyatlarındaki artışın temelinde talep artışı var.

Nüfusumuzun yüzde 80'i doğalgaz kullanabilir hale geldi. yılda 2 milyar lira olan sosyal yardım ödemelerini bu yıl itibariyle 28 milyar lira seviyesine yükselttik.

AK Parti döneminde yapılan icraatlerı anlatmaya vakit yetmiyor.

"Kılıçdaroğlu konusunu erbabına havale ediyoruz"

Ülkemiz ve milletimiz adına böyle bir ana muhalefet lideri olması nedeniyle üzülüyoruz.

  • Geçen gün televizyonda bir programa katıldı. CHP'nin belediyecilikte başarılarını anlatırken Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı'nı örnek verdi. Başkan'ın Muğla'nın dört bir yanına ana okulları yaptırdığını söyledi.
  • Arkadaşlara 'Araştırın bakalım doğru mu?' dedim. Aradı taradı arkadaşlar, Büyükşehir Belediyesi'nin Muğla'da yaptırdığı tek bir okul bulamamışlar.
  • Bu şahsın konusunu işin erbabına havale ediyoruz. Bunun erbabı psikolog mu psikiyatr mı yoksa Pensilvanya'daki şarlatan mı orasını biz bilemeyiz.

Şubat ayının ortasına gelmeden yerel seçimlere ilişkin tüm hazırlıklarımızı tamamlamış olacağız. Belediye Başkan Adaylıkları için başvurular 12 Kasım'da sona erecek.

Toplantı çıkışında önemli açıklamalar

Erdoğan, grup toplantısının çıkışında gazetecilere önemli açıklamalar yaptı.

  • İran'a yönelik ambargo kararını doğru bulmadığını vurgulayan Erdoğan, "Dünyanın dengesini bozmaya yönelik bir adım. Böyle bir yaptırıma kesinlikle uymayız. Bunlar, uluslararası hukuka da diplomasiye de aykırı. Emperyal bir dünyada yaşamak istemiyoruz" yanıtını verdi.

#Recep Tayyip Erdoğan
#AK Parti
#Grup toplantısı
il y a 5 ans