|

Erdoğan: Kaçacak delik arıyorlar

17 Aralık darbe girişiminin ardından Paralel Yapı mensuplarının "hesap vermekten kurtulamayacağını" belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim için 'kaçacak' diyen kibir abideleri, bugün kaçacak delik arıyorlar. Biz buradayız" diye konuştu.

Yeni Şafak
13:28 - 22/12/2015 Salı
Güncelleme: 15:04 - 22/12/2015 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Dostluk Derneği üyelerini kabulünde konuştu.



Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:



Geçtiğimiz Perşembe günü 17 Aralık idi. 17 Aralık günü Şeb-i Arus'un 742. yıl dönümünü hep birlikte idrak ettik.



Aynı zamanda, 17 Aralık bir darbe girişiminin yıl dönümüdür. 17 Aralık 2013 tarihinde polis ve yargı içindeki çete, hükümetimize darbe teşebbüsünde bulunmuştur.



"Kaçacak delik arıyorlar"


2 yıl boyunca her yerde inlerine girdik, girmeye de devam edeceğiz. Büyük bir hırsla, Türkiye'nin bağımsızlığına saldıranlar şuanda hesap veriyor. Bizim için 'kaçacak' diyen kibir abideleri, bugün kaçacak delik arıyorlar. Biz buradayız. Hatta şahsım adına 'dönemin başbakanı' diyenlerin kendileri aynı akıbete maruz kaldılar.



Devletin kriptolu telefonlarını dinleyenler, Bayır Bucak Türkmenlerine yardım götüren MİT TIR'larını durduranlar, bugün yaptıklarının hesabını tek tek veriyorlar.



Son 2 yıldır sürdürülen, hukuki süreçler neticesinde bu şebekenin nasıl bir ihanet içerisinde olduğu artık birer birer ortaya çıkıyor. Ne diyorlar, 'haram lokma yemedik'. Şov yapıyorlar. Himmet paralarını, Türkiye karşıtı lobilere peşkeş çekecek kadar harama battıkları görülmüştür. Kara para aklama operasyonlarını nasıl yürüttüklerinin hepsi şimdi ortaya çıkıyor. Bunları maşa olarak kullanan çevreler de gördükleri beceriksizlik karşısında kendilerini şimdi terk etmeye başlamışlardır. Rabbimiz "Sizin hayır bildiğinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır. Siz bilmezsiniz Allah bilir" buyuruyor. Bu darbe girişimi, Allah'ın takdiriyle hayırlara vesile olmuştur.



Başbakanlık Ofisi'ne böcek bırakanları bulup yargıya teslim ettiysek, çete lideri de dahil, oradan getirip yargıya teslim edeceğiz. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar, onları hesap vermekten kimse kurtaramayacak.



Paralel Yapı ile mücadelemizi sürdüreceğiz. Paralel Yapı ne ilk, ne de sondur. Bir dönem sağ-sol kavgasını kışkırtanlar, önce Gezi olayları, ardından Paralel çete üzerinden amaçlarına ulaşmak istemişlerdir.



Türkiye terör üzerinden terbiye edilemeyecek kadar güçlü ve büyük bir ülkedir.



"Bu örgüt terör örgütleri ile el ele"


Üzüldüğüm nokta, bu örgütün PKK ile, benzeri örgütler ile el ele olmasıdır. Bunu Güneydoğu'yu, Doğu'yu dolaşırken gördüm ve çok üzüldüm. Onlarla beraber hareket ediyorlar, onlarla beraber çalışıyorlar. O bizim için ayrı üzüntü vesilesiydi. Biz, o bildiğimiz tiplemelerin onlarla beraber olmasını yediremezdik ama onlar ne yazık ki bunu ruhlarına sindirmişler.



Allah'a hamdolsun, milletçe hepimizi meşgul eden birçok meseleyi hal yoluna koymaya başladık.





#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#İstanbul Dostluk Derneği
8 yıl önce