|

Erdoğan Türkmenlere moral verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 7 Ocak'ta görüşme gerçekleştiren Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, görüşmenin detaylarını anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/01/2016 Pazar
Güncelleme: 02:18 - 10/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

Türkmenler'in cephede neler yaşadığını birinci ağızdan Erdoğan'a iletttiklerini söyleyen Mustafa, “Kendisi de her zamanki gibi Türkmenler'in yanında olduğunu söyledi. Bu görüşme tüm Türkmen cepheleri için moral oldu” dedi.



TÜRKİYE YANIMIZDA


Rusya'nın bölgedeki bombardımanının durmaksızın devam ettiğini söyleyen Mustafa, “Rusya'nın, IŞİD'in, PYD'nin, Hizbullah'ın ve Esed çetelerinin yaptıkları kıyımları Cumhurbaşkanımıza anlattık. Bu olguların varlığımıza kast ettiğini detaylı bir şekilde konuştuk. Sayın Cumhurbaşkanımız da her zaman olduğu gibi Türkiye'nin Türkmenlerin yanında olduğunu ve Türkmenlerin bin yıldır yaşadığı topraklarda yok olmalarına müsaade etmeyeceklerini söyledi” diye konuştu.



MÜLTECİLERİN ÜLKE İÇİNDEKİ SIKINTILARINI KONUŞTUK


Türkmen mültecilerin ülke içindeki sıkıntılarını da anlattıklarını söyleyen Mustafa, “Konuşmamızda genel bir durum değerlendirmesi oldu. Bazı sıkıntılarımızı aktardık. Zaten biz her zaman Türkiye ile temastayız ama şu anki koşullar artık Türkiye ile Türkmenlerin kaderinin nasıl pekiştiğini, nasıl bir olduğunu gösteriyor. Bugün Türkmen varlığı Bayır Bucak'ta güvence altına alınırsa Türkiye milli güvenliği de sağlanmış olur” ifadelerini kullandı.



#Türkmenler
#Türkmen mülteciler
#Abdurrahman Mustafa
8 yıl önce