|

Erdoğan: Dünyaya müjdemiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin (TANAP) 2018 Haziran ayında seçimlerden önce açılacağını açıkladı. Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Azerbaycan'a yapacağını ifade etti.

Yeni Şafak
14:29 - 25/04/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:31 - 25/04/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev
Cumhurbaşkanı Erdoğan - Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ortak basın toplantısı düzenliyor. Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Azerbaycan'a yapacağını açıkladı. Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Dünyaya müjdemiz olacak

Önümüzdeki en büyük proje TANAP'ın açılışını yapacağız. Haziran ayı başlarında yapacağız. Seçim öncesinde milletimiz ve dünyaya bir müjdemiz olacak.

TANAP nedir?

  • İki kardeş ülke, Türkiye ve Azerbaycan’ın iş birliğiyle ortaya çıkan bu dev proje ile Avrupa’nın ve Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacını karşılamayı bunun yanı sıra bölgede gaz çeşitliliğinin sağlanmasını hedefliyor.
  • Önceliği insan, çevre, iş sağlığı ve güvenliği olan proje, Türkiye’nin gücüne güç katarak konumuna katkıda bulunacak.


Yukarı Karabağ sorununu başından beri kendi sorunumuz olarak gördük. Yukarı Karabağ sorununun, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve sınırların dokunulmazlığı ilkeleriyle ilgili Birleşmiş Milletler kararları çerçevesinde ivedilikle çözümü en büyük arzumuzdur.

Yerli ve milli paraya geçiş

Önümüzdeki dönemde yeni projeleri de hayata geçireceğiz. Tabii bunlardan en önemlisi, ekonomik alanda yerli ve milli paraya geçişimiz olacaktır.

Seçimlerden sonra davet etti

24 Haziran seçimlerinden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ilk ziyareti için Azerbaycan'a davet eden Aliyev'in açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Seçimlerden sonr abenim ilk ziyaretim kardeş ülkeye yaptığım ziyaret oldu.

Türkiye ve Azerbaycan birliği sağlamdır ve büyük geleceği vardır. Aziz kardeşimi ve Türk milletini tebrik ediyorum. Aziz kardeşimin liderliği sayesinde Türkiye büyük yollar katetmiştir. Türkiye bugün dünya çapında bir güçtür. Dostlar sevinir istemeyenlerin morali bozulur.

#Aliyev
#Edoğan
6 yıl önce