|

Erdoğan''a Twitter'da hakarete hapis cezası

Başbakan Erdoğan''a Twitter üzerinden hakaret ettiği suçlamasıyla yargılanan LGBT aktivisti Levent Pişkin 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezanın bin 500 TL adli para cezasına çevrilmesine hükmetti.

İha
00:00 - 22/05/2014 Perşembe
Güncelleme: 15:46 - 22/05/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Erdoğan''a Twitter'da hakarete hapis cezası
Erdoğan''a Twitter'da hakarete hapis cezası

Başbakan Erdoğan''ın, ''Alevilik Hz. Ali''yi sevmekse ben dört dörtlük bir Alevi''yim'' açıklaması üzerine Levent Pişkin Twitter''dan, Erdoğan''a hakaret etmişti. Pişkin''in paylaşımı üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan suç duyurusunda bulunmuştu.

Erdoğan''ın suç duyurusu üzerine açılan dava karara bağlandı. İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi''nde görülen davada tutuksuz sanık Levent Pişkin ile avukatı hazır bulundu. Başbakan Erdoğan ise avukatı tarafından temsil edildi.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme sanık Levent Pişkin''i hakaret eylemi sabit görüldüğü gerekçesiyle 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme daha sonra bu cezayı bin 500 TL adli para cezasına çevirdi. Hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme, Pişkin''in 5 yıl süre içerisinde yeni bir suç işlemediği takdirde hükmün ortadan kaldırılarak davanın düşmesine karar verileceğini belirtti.

10 yıl önce