|

Erdoğan'dan BM'ye Doğu Guta tepkisi: Batsın kararınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Afrika dönüşü ardından kritik temaslarına değinen Erdoğan, ilk fırsatta Afrika'nın güneyine gideceğini açıkladı.Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili son bilgileri paylaşan Erdoğan, "Bundan sonra sıra Afrin şehir merkezinin kuşatılarak, orada yuvalanmış olan teröristlerin başlarının ezilmesine geliyor" dedi. Erdoğan, BMGK'da alınan Doğu Guta kararına "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde karar alıyorlar, batsın sizin kararınız. İşleme konulmayan kararın insanlık için ne anlamı var" ifadeleri ile tepki gösterdi.Seçim ittifakına da değinen Erdoğan, "Bu çatının altında olmasını arzu ettiğimiz partiler kendilerine başka bir yol arkadaşı seçiyorsa onlara da güle güle demekten başka bir şey elimizden gelmez" dedi.

Yeni Şafak
11:44 - 6/03/2018 Salı
Güncelleme: 12:55 - 6/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan
Cumhurbaşkanı Erdoğan

TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ziyaretine ilişkin konuştu, ardından da Afrin Harekatı’nda gelinen noktaya ilişkin bilgi verdi. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Afrika ziyaretimizde gittiğimiz ülkelerin ortak bir özelliği de 15 Temmuz darbe girişiminde ülkemize verdikleri güçlü ve samimi destektir. Bu ülkeler FETÖ okullarını kısa sürede Maarif Vakfı’na devrederek samimiyetlerini sözde bırakmayıp fiiliyatta da göstermişlerdir. Afrika’da FETÖ’nün ülkemize ne kadar büyük bir zaman ve birikim kaybettirdiğidir. Türk bayrağı altında yıllarca uşaklığını yaptığı güçlere hizmet etmiş bir yapının tahribatını silmek ve tüm ilişkileri yeni baştan kurmak için çalışıyoruz. Kamu kurumlarımızla, TİKA’mızla, iş dünyamızla, burslarımızla, eğitim, sağlık, tarım alanındaki desteklerimizle Yunus Emre Vakfı’mızla Afrikalı kardeşlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz. Bu kıtada tüm ilişkilerimizi kazan kazan ilkesine göre tesis ediyoruz. Örneğin ihracatımızın çok fazla, ithalatımızın çok düşük olduğu ülkelerde hemen ticaret dengemizi nasıl kurabileceğimizin yollarına bakıyoruz. Sadece almak veya sadece almak bu ülkelere iyilik etmek değil.

Acil durumlarda elbette balık da vereceğiz ama asıl olarak balık tutmayı öğreteceğiz. Ancak bu şekilde Afrikalı kardeşlerimizin asırlardır içine hapsedildikleri daireyi kırabilmelerine yardımcı olabiliriz. İşte Fransa, bize belli noktada akıl vermeye kalkanlar sadece Cezayir’de 5 milyon insanın katlini icra ettiler. Bu kıta ile ilişkilerimizi her alanda sürekli ileriye taşıyarak sürdürmekte kararlıyız. Bize yıllarca hep ‘kara’ diye öğretilen Afrika’nın aslında ne kadar renkli, ne kadar aydınlık bir yer olduğunu gördükçe bu kıtayı sömürenlerin insafsızlıklarını, vicdansızlıklarını, ahlaksızlıklarını çok daha iyi anlıyoruz

Yeni rotayı açıkladı

Özellikle Afrika'nın kara değil en renkli kıtası olduğu gerçeğini hala gizlemeye çalışanlara inat Afrikalı kardeşlerimiz ile ortak geleceğe yürüyeceğiz. Bu defa daha güneye ineceğiz ilk fırsatta güneyi kapsayan bir gezi yapacağız.

Afrika'nın en güneyine gireceğiz. Kıtada ayak basmadık yer bırakmayana kadar durmayacağız. Dinlenmeyeceğiz.

Şehitler için başsağlığı

Bugün 46’ncı gününe giren Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alan tüm güvenlik güçlerimize Rabbimden muvaffakiyetler diliyorum. Sefer bizden, zafer Allah’tandır. Şuana kadar 700 kilometrekarenin üzerinde bir alan teröristlerden temizlendi ve bizim kontrolümüz altında. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 872.

TSK ve jandarma personelimizden 41 askerimiz ile ÖSO’dan 159 kardeşimiz şehit oldu. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Döktüğü kanın tek damlası dahi boşa gitmeyen bizim askerimizin yattığı toprak da, tuttuğu bayrak da hamdolsun bellidir. Ruhunu ve bedenini kirli pazarlıkların aracı haline getirmiş, kime hizmet ettiği belli olmadan geberip giden teröristleri kimse hatırlamayacak. Ama biz şehitlerimizin hatıralarını ilelebet kalbimizde ve destanlarımızda yaşatacağız.

Sıra Afrin merkezde

Zeytin Dalı Harekatı’nda gelinen nokta itibarıyla terör örgütünün sınırlarımızla olan irtibatı tamamen kesilmiş durumda. Örgütün ciddi yığınak yaptığı ve direş gösterdiği yerler arasında bulunan Raco ve Şeyh Hadid büyük çatışmalar sonucu teröristlerden temizlendi. Son günlerdeki önemli gelişmelerden birisi de hem bölgenin kontrolü hem de örgütün harekat kabiliyetinin sınırlanması bakımından kritik öneme sahip Meydanlı Barajı çevresinin ele geçirilmesidir. Yine önemli noktalardan olan Cinderesi’ne yönelik baskı ciddi bir şekilde artmış durumda. Hem havadan hem karadan Cinderesi’ndeki teröristler sıkıştırılıyor. Çok yakında burası da temizlenecek ve böylece Afrin şehir merkezinin kuşatmasının önünde bulunan en büyük engellerden birisi daha aşılmış olacaktır. Bundan sonra sıra Afrin şehir merkezinin kuşatılarak, orada yuvalanmış olan teröristlerin başlarının ezilmesine geliyor.

Tüm silahların namluları ne yazık ki ülkemize dönüktür

Ülkemizin sınırları boyunca kurulmaya çalışılan terör koridorunun, rejimle de büyük ölçüde anlaşma sağlandığına göre, tek bir hedefi olabilir; o da Türkiye'dir. Afrin'de ele geçirdiğimiz yerlerdeki tüm tahkimatlar tüm tuzaklar tüm silahların namluları ne yazık ki ülkemize dönüktür.

BM'ye tepki: Batsın kararınız

Türkiye'nin sınır ötesi operasyonları pek çok kesimin gerçek yüzünü ortaya koyuyor. ABD'de yaşayan biri devletinin binlerce kilometre ilerde yaptığı operasyonları kendi güvenliği olarak görüyor. Türkiye harekete geçtiğinde karşımıza bambaşka bir görüntü çıkıyor.

Türkiye'nin Afrin'de El Bab, Suriye sınırları boyunca ne yapmak istediğini ülkemiz ve dostlarımız çok iyi biliyor. Terör örgütlerinin arkasındakiler de bunu iyi biliyor.

Doğu Guta'daki gelişmeler insanlığa sığar mı? Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde karar alıyorlar, batsın sizin kararınız. İşleme konulmayan kararın insanlık için ne anlamı var. Siz insanlığı aldatıyorsunuz, kandırıyorsunuz. Biz boşu boşuna 'dünya beşten büyüktür' demiyoruz, anlamı bu.

Türkiye 15 Temmuz'dan önceki Türkiye değildir

81 milyon tek yürek, tek ses olarak ezanımıza, bayrağımıza sahip çıktıysa, dışarıdan gelen tehditleri de aynı şekilde karşılamakta kararlıyız. 15 Temmuz bu konuda milattır. Türkiye 15 Temmuz'dan önceki Türkiye değildir.

Seçim ittifakı açıklaması

Her kritik konuda bu partinin yanlış tarafta bulunduğunu görmekten üzüntü duyuyoruz. İttifak için düzenleme sırasında da benzer bir manzara ile karşılaştık. Seçimlere ittifakla girilebilmesi husus ne AK Parti'ye ne de başka partiye münhasır değildir. Bu daha önce farklı şekillerde uygulanmadı mı? Bu ittifakın milletvekili seçimlerine teşkili yasama organında da mümkün kılacak bir imkandır. Geçmişte kimi seçimlerde zaten yapılan ama adeta hülle yöntemi kullanılan seçim ittifaklarının hukuki zemine kavuşturulmasıdır. Biz gittiğimiz yol kadar bu yola kimlerle gittiğimize de bakıyoruz. MHP'nin birlikte oluşturduğumuz bu ittifak kararlı bir şekilde Meclis'te yürüyor.

Niye birileri rahatsız oluyor? Neden? Niçin? BBP de desteklediğini ilan etti. Bu çatının altında olmasını arzu ettiğimiz partiler kendilerine başka bir yol arkadaşı seçiyorsa onlara da güle güle demekten başka bir şey elimizden gelmez.

#Erdoğan
#AK Parti
6 yıl önce