|

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na 100 bin liralık dava

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yönelik iddialarıyla ilgili 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun beyanlarıyla ilgili, "mahallinde keşif yapılması suretiyle yalan söylediğinin ve Erdoğan'a iftira attığının tespit edilmesi" istendi.

Yeni Şafak
12:01 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 15:06 - 2/06/2015 Salı
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yönelik iddialarıyla ilgili, "mahallinde keşif yapılması suretiyle yalan söylediğinin ve iftira attığının tesbiti, kınanması ve bu kararın basın yoluyla yayınlanması" talebiyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.



Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu tarafından açılan davanın dilekçesinde, Kılıçdaroğlu'nun seçim çalışmaları sebebiyle yaptığı mitinglerde, Erdoğan'a yönelik haksız ve ağır ithamlarda bulunduğu belirtildi.



Kılıçdaroğlu'nun miting sırasında kullandığı ifadelere yer verilen dilekçede, Erdoğan'ın, anamuhalefet partisi liderinin iddialarını TRT'de katıldığı bir programda yalanladığı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından da Saray'a davet edildiği hatırlatıldı.



Kılıçdaroğlu'nun "gerçek dışı iddia ve ithamları ile eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı" vurgulanan dilekçede, ifade özgürlüğü ve eleştiri hakkının hiçbir zaman kişilerin uluslararası metinlerle, anayasayla ve yasalarla güvence altına alınan onur ve saygınlıklarının ihlal aracı olarak kullanılamayacağı kaydedildi.



Dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun beyanlarıyla ilgili, "mahallinde keşif yapılması suretiyle yalan söylediğinin ve Erdoğan'a iftira attığının tesbit edilmesi" istenerek, 100 bin liralık manevi tazminat ile Kılıçdaroğlu'nun kınanması ve bunun basın yoluyla yayınlanması talep edildi.



Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın davetine cevap veremedi


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde altın kaplama klozet ve bardaklar bulunduğunu iddia etmiş, bu iddiasını birçok yerde tekrarlamıştı. İddialara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan da, Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanlığı'na davet etmiş, iddiasını ispatlaması halinde görevinden istifa edeceğini söylemiş ve CHP liderine mektup göndermişti.



CHP'den mektuba verilen cevapta, Kılıçdaroğlu'nun iddiasıyla ilgili bir açıklama bulunmazken, "sarayın kaçak olduğu ve Kılıçdaroğlu'nun bu saraya gitmeyeceği" belirtilmişti.



"Temizledin de mi biliyorsun"


Erzurum'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun davetine karşılık gelemediğini ifade etmiş, "Bunlar en sonunda bana şunu dedirtecek: Ey Kılıçdaroğlu, ne zaman Beytepe Külliyesinin temizliğini yaptın da bunların altın suyundan klozet olduğunu öğrendin. İki; o zaman bunun kılavuzu berbat. Kılavuzu karga olanın vay haline" sözleriyle tepkisini dile getirmişti.




---

'in nabzı seçim sonuçları sayfamızda olacak.



'te kim ne kadar oy aldı? Tüm cevaplar seçimden hemen sonra!


---


#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
#altın klozet
#iftira davası
9 yıl önce