|

Erdoğan'dan Lavrov'a Afrin yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Afrin'e yönelik açıklamalarına ilişkin cevap verdi. Erdoğan, "Bu yanlış bir yaklaşım. Biz Afrin'i kime vereceğimizi çok iyi biliyoruz. Biz yeri geldiği zaman Afrin'i Afrinlilerin kendisine bizzat teslim ederiz, ama bunun zamanı bize aittir, onu da biz belirleriz, Sayın Lavrov değil" dedi.

Yeni Şafak
13:08 - 10/04/2018 вторник
Güncelleme: 13:33 - 10/04/2018 вторник
IHA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefon görüşmesi yapıp yapmayacağı yönündeki soruya, "Şuan itibariyle ararsa görüşmemek için hiçbir sebep yok, gelişmelere göre gerekirse ben de ararım" ifadeleriyle cevap verdi.

  • Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un, "Afrin’in Suriye rejimine verilmesini bekliyoruz" açıklamasının hatırlatılması üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yanlış bir yaklaşım. Biz Afrin'i kime vereceğimizi çok iyi biliyoruz. Suriye'de şuanda başka ülkelerin el altında, kontrol altında tuttuğu yerlerin Suriye'ye teslimi konuşulsun. 'Oraları rejim verdi' ifadesi bizi ikna etmez. Biz yeri geldiği zaman Afrin'i Afrinlilerin kendisine bizzat teslim ederiz, ama bunun zamanı bize aittir, onu da biz belirleriz, Sayın Lavrov değil" diye konuştu.

Amerika'dan yapılan açıklamalar ve Trump'un Doğu Guta ve Duma ile ilgili önemli kararlar alacağı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Biz de izliyoruz" diye konuştu.

#Erdoğan
#Lavrov
6 лет назад