|

Erdoğan'dan Kral Selman'a 'veliaht' mesajı

Cemal Kaşıkçı olayının yaşandığı ilk günden bu yana tüm delillerin işaret ettiği isimlerden biri de Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Selman'dı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup konuşmasında Kaşıkçı cinayetine dair detaylar verirken sıklıkla "Kral Selman'ın samimiyetine güvendiği" vurgusunu yaptı. Cinayete bulaşmış herkesin kim olursa olsun yargı karşısına çıkması gerektiğine değinen Erdoğan, ismini kullanmadan Veliaht Prensi de işaret etmiş oldu.

Yeni Şafak
14:23 - 23/10/2018 mardi
Güncelleme: 15:00 - 23/10/2018 mardi
Yeni Şafak
Veliaht Prens Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Arabistan Kralı Selman.
Veliaht Prens Selman, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Arabistan Kralı Selman.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün AK Parti Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine dair çok önemli detaylar paylaştı.

Suudi ekibin 3 grup halinde geldiğini ve ilk grubun Belgrad Ormanı ile Yalova'da keşif çalışmalarında bulunduğu bilgisini vererek, Kaşıkçı cinayetinin en başından beri 'planlı' bir cinayet olduğu vurgusunda bulundu.

"Kral Selman'ın samimiyetinden şüphem yok"

  • Kaşıkçı olayına dair Suudi Arabistan Kralı Selman ile telefon görüşmesi yaptıklarını anlatan Erdoğan, Kral'ın bu konudaki hassasiyeti ve samimiyetinden şüphe duymadığının altınız çizdi.

"Cinayete bulaşan herkes cezasını çekmeli"

Konuşmasında sıklıkla Kral Selman'ın işbirliği noktasında yardımları ve samimiyeti gibi hususların altını çizen Erdoğan, Suudi yöneticiler de dahil olmak üzere bu cinayete bulaşan herkesin gereken cezaya çarptırılmasını beklediklerini vurguladı.

"Diğer ülkelerdeki suç ortaklarının da soruşturmaya dahil edilmesi gerekiyor" diyen Erdoğan, yargılamaların İstanbul'da yapılması teklifinde bulundu.

Veliaht Prens 'yok' hükmünde

  • Kaşıkçı cinayetine dair gelişmeleri ilk günden bu yana titizlikle takip eden ve konuyla ilgili detayları özellikle batı medyası üzerinden tüm dünyaya net bir şekilde ifade eden Türk güvenlik kurumları, Veliaht Prens Selman'ın bu cinayetteki rolüne dair kanıtları da Reuters, CNN, El Cezire gibi kaynaklar aracılığıyla duyurmuştu.

Bu süreçte Türkiye, Suudi Arabistan ile kurulan iletişimlerin hiç birisinde Prens Selman'ı muhatap olarak almadı. Görüşmelerin tamamı Kral Selman ve onun ekibi üzerinden sürdürüldü.

Veliaht'ın imajı yerle bir

  • İlk günlerde olayın kendileriyle ilgisi olmadığını öne süren Suudi Yönetimi, Kral Selman'ın konuya müdahil olması ve Erdoğan ile görüşmesinin ardından cinayeti kabul etti.
  • Gelişmelerin ardından özellikle batı medyasında Veliaht Prens Selman'ın daha önce çizilen 'Ilımlı İslam'ın yeni temsilcisi', 'İslam dünyasının yeni lideri' gibi imajların Kaşıkçı cinayeti ile çok sert yara aldığına yer verilmişti.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Kral Selman
#Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman
il y a 6 ans