|

Eren’in intikamı alındı

Kırmızı listede aranan PKK’lı Mehmet Yakışır öldürüldü. Şehit Eren Bülbül’ün de intikamı alınırken, örgütün sözde Karadeniz sorumlusu olan teröristin bölgede son 10 yıldaki tüm eylemlerin içinde bulunduğu belirtildi. Eren’in acılı annesi, “Oğlumun kanı yerde kalmadı. Bana söz verenler sözünü tuttu” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 04:11 - 16/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017’de PKK’lı teröristleri güvenlik güçlerine bildiren 15 yaşındaki Eren Bülbül, çıkan çatışmada şehit düşmüştü.
Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017’de PKK’lı teröristleri güvenlik güçlerine bildiren 15 yaşındaki Eren Bülbül, çıkan çatışmada şehit düşmüştü.

PKK’nın sözde Karadeniz sorumlusu 'Zeynel' kod adlı Mehmet Yakışır ile 'Rodi' kod adlı Levent Dayan önceki gece düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, resmi Twitter hesabından "Eren Bülbül, şimdi rahat rahat ismini anabiliriz. O kalleşler cehennemde, sen cennettesin" paylaşımında bulundu. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da PKK'lı Yakışır'ın 1 milyon liralık ödül ile ‘Kırmızı’ listede arandığı belirtildi.

AÇILAN İLK ATEŞLE ÖLDÜLER

Trabzon Maçka'da geçtiğimiz yıl 15 yaşındaki Eren Bülbül ve Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile geçtiğimiz hafta Giresun'da Uzman Çavuş Ali Cevizci'yi şehit eden teröristlerle, önceki gece Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi sınırlarındaki Sarıtaş yaylası kırsalında sıcak temas sağlandı. ‘Kobra’ diye tabir edilen zırhlı araç ile açılan ilk ateş sonucu kırmızı listedeki 'Zeynel' kod adlı Mehmet Yakışır ile yakın koruması olduğu öğrenilen 'Rodi' kod adlı Levent Dayan öldürüldü.

OPERASYON SÜRÜYOR

Giresun ve Gümüşhane kırsalındaki operasyonlar devam ediyor. Jandarma Ordu Donatım Teknisyen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ahmet Eryılmaz'ın adı verilen, Giresun Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde Giresun Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığının yanı sıra çevre iller ve Bursa, Ankara ve İstanbul'dan özel birliklerin katıldığı operasyona, polis özel harekat timleri de destek veriyor. Operasyonda Kobra tipi helikopterler ve İHA'lar da kullanılıyor.


Her eylemin içinde

Bingöl nüfusuna kayıtlı olan ‘Zeynel’ kod adlı Mehmet Yakışır’ın eylem dosyası hayli kabarık. Son 10 yılda bölgedeki tüm eylemlerin emrini veren Yakışır’ın, Diyarbakır Lice’de 2009 yılında askeri araca 100 kilo patlayıcı ile saldırı düzenleyip 9 askeri şehit eden PKK’lı grubun başında olduğu istihbarat raporlarına girmişti. Yakışır’a bağlı grup en son Giresun’un Güce ilçesi Ağaçbaşı Yaylası Kavaklıbel mevkiinde geçtiğimiz hafta Uzman Çavuş Ali Cevizci’yi şehit etmişti.


Başından vurularak öldürülen PKK’lı Mehmet Yakışır’ın elinde küçük, yanında da yeni nesil gece görüş dürbünlü uzun namlulu silahın olduğu gözlendi. Teröristlerin kendilerine asker görüntüsü vererek kırsal alanda daha rahat dolaşabilmeleri için askeri kamuflaj giyinmeleri ise dikkat çekti.


Yüreğime su serpildi

Şehit Eren Bülbül’ün annesi Ayşe Bülbül, öldürülen PKK’lılarla ilgili olarak şunları söyledi: “Olayı yeni öğrendim. Allah razı olsun vuranlardan, vurduranlardan. Oğlumun kanı yerde kalmadı. Mevla güvenlik güçlerimize güç kuvvet versin. Bana söz verenler, sözünü tuttu. Benim kuzuma kıyan hainler, hak ettiklerini buldu. Bir nebze de olsa yüreğime su serpildi ama Eren’in tarafından baktığım zaman, onu geri getirecek bir şey yok.”

#Eren Bülbül
#Trabzon
#PKK
6 yıl önce