|

Erol Olçak ve oğlu nasıl şehit edildi?

AK Parti'nin kuruluşundan bu yana reklamcısı olan Erol Olçak ve 16 yaşındaki oğlu İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nde halkın üzerine açılan ilk ateş sonucu hayatını kaybetti.

Yeni Şafak
13:27 - 17/07/2016 Pazar
Güncelleme: 10:34 - 17/07/2016 Pazar
Diğer
Erol Olçak ve 16 yaşındaki oğlu darbe girişiminde Boğaziçi köprüsünde şehit edildi.
Erol Olçak ve 16 yaşındaki oğlu darbe girişiminde Boğaziçi köprüsünde şehit edildi.

Askeri darbe girişiminin ardından ellerinde bayraklarla İstanbul Boğaziçi Köprüsü'ne giden Erol Olçak, askerlere 'yaptıklarının doğru olmadığını ve Türk askerinin vatandaş ile karşı karşıya gelmemelerini' söyleyerek yanındaki grupla vatandaşlık görevini yerine getirmek istemiş. Haber7'de yer alan habere göre Erol Olçak zırhlı araçların üzerine monte edilen silahlarla askerin ateş etmesi sonucu 16 yaşındaki oğlu ile beraber vuruldu.



Vücuduna üç mermi isabet eden Erol Olçak ağır yaralı olarak hastaneye yetiştirilmeye çalışırken oğlu ise kolundan girip kalbine saplanan mermi ile şehit oldu.



Olçak ve oğlunun cenazesi bugün Altunizade'deki İlahiyat Camisi'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda torprağa verilecek.



Olçak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çok yakın bir isimdi. AK Parti'nin kuruluşundan bu yana reklamcısıydı.



Hayatını kaybeden Arter Ajans'ın sahibi Erol Olçak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 1993'te, İstanbul İl Başkanlığı döneminde tanışmıştı. O tarihten beri birlikte çalışıyorlardı.



#Erol Olçak
#AK Parti
8 yıl önce