|

Erol Olçok'suz ilk Yenikapı...

15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetleri bugün Yenikapı'daki tarihi miting ile taçlandırılıyor. Milyonları ağırlayan Yenikapı'da hüzne boğan bir eksiklik ise dikkatleri çekiyor: Şehit Erol Olçok... Önceki yıllarda Yenikapı'daki organizasyonlarda Erol Olçok'un imzası bulunuyordu, bugünse milyonlar onun için aynı meydanda onu anıyor.

Yeni Şafak
15:25 - 7/08/2016 Pazar
Güncelleme: 16:24 - 7/08/2016 Pazar
Yeni Şafak
ARŞİV: Milyonlarca vatandaşın yer aldığı bu fotoğraf, 2013'te gerçekleştirilen Milli İradeye Saygı Mitingi'nden.
ARŞİV: Milyonlarca vatandaşın yer aldığı bu fotoğraf, 2013'te gerçekleştirilen Milli İradeye Saygı Mitingi'nden.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla yurdun dört bir yanında başlayan demokrasi nöbetleri, bugün Yenikapı'da yapılacak olan 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi' ile taçlanıyor. Vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren Yenikapı'ya akın etmeye başladı.



Meydandan hüzne boğan bir eksiklikse davetlilerin dikkatini çekiyor. AK Parti'nin kuruluşundan bu yana reklamcısı olan ve miting organizasyonlarının büyük söz sahibi Erol Olçok bugün Yenikapı'da yok. Alanda bulunan vatandaşlar, Erol Olçok'u sık sık anıyor ve özlemlerini dile getiriyor.



Darbeciler şehit etti

15 Temmuz'daki FETÖ'cü darbe girişiminin ardından ellerinde bayraklarla İstanbul Boğaziçi Köprüsü'ne giden Erol Olçok, askerlere 'yaptıklarının doğru olmadığını ve Türk askerinin vatandaş ile karşı karşıya gelmemelerini' söyleyerek yanındaki grupla vatandaşlık görevini yerine getirmek istemişti. Olçok, zırhlı araçların üzerine monte edilen silahlarla askerin ateş etmesi sonucu 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip'le birlikte vurulmuş ve şehit düşmüştü.




  1. Erol Olçok'un adı Nevşehir'de yaşayacak
  2. FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit edilen asker, polis ve sivil kahramanların isimleri Nevşehir'de cadde, sokak ve parklara verildi. Oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile beraber Boğaziçi Köprüsü'nde darbeci askerlerin kurşunuyla şehit olan reklamcı Erol Olçok'un da ismi Nevşehir'de bir parka verildi.

Şehit Erol Olçok'un ağabeyi olan Cevat Olçok'un, Twitter hesabı üzerinden ağabeyiyle ilgili yaptığı paylaşım.







#Erol Olçok
#Yenikapı
8 yıl önce