|

'Escobar amca' Ece'ye yakalandı

İstanbul'dan Samsun'a uyuşturucu sevkiyatı yaptığı belirlenerek takibe alınan 'Escobar amca' lakaplı yürüme engelli H.E.'nin (68) aracında uyuşturucu ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Yeni Şafak
13:04 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:05 - 11/10/2018 Perşembe
DHA
Gözaltına alınan şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.
Gözaltına alınan şüpheli, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbari çalışma sonucu, uyuşturucu sevkiyatı yaptığı belirlenen, uyuşturucu kaçakçılığının en büyük baronlarından olan Kolombiyalı Pablo Escobar'dan esinlenilerek 'Escobar amca' lakabı takılan H.E., kendi aracı ile Ankara yolunda yakalandı.

'ECE'DEN KAÇAMADI

Samsun'da tek ayağı olmayan ve baston ile yürüyen uyuşturucu taciri İstanbul'dan aldığı uyuşturucuyu Samsun'a getirirken "Ece" adlı narkotik dedektör köpeği tarafından aracındaki zula bulunarak uyuşturucuyla yakalandı.


  • Daha önce de 'uyuşturucu ticareti' suçundan sabıkası bulunduğu belirtilen H.E.'nin, sol bacağı olmadan kullandığı araçtan 215 gram toz esrar, 0,45 gram plaka şeklinde esrar maddesi ve ikametinde de yapılan aramada ise 80 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, alınan istihbarat doğrultusunda İstanbul'dan Samsun'a uyuşturucu getiren Hami E.(68) idaresindeki 09 plakalı otomobili Samsun-Ankara karayolu üzerinde durdurdu. Ece adlı narkotik dedektör köpeği ile yapılan aramada otomobilin zulasında 213 gram toz esrar, 0,45 gram plaka esrar ele geçti. Sol ayağı olmayan ve baston ile yürüyen Hami E. gözaltına alındı. Hami E.'nin evinde yapılan aramada 0,78 gram toz esrar ele geçti. Uyuşturucu ticareti suçundan suç kaydının bulunduğu öğrenilen Hami E., sorgulanmak üzere Samsun Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.


#Ankara
#İstanbul
#Samsun
6 yıl önce