|

Esenler Belediyesi genç bahçıvan yetiştirecek

Esenler Belediyesi, tarımsal bilginin kuşaktan kuşağa aktarılması bilinciyle sadece köylerde değil, şehirlerde de tarım hafızasının yeni kuşaklara aktarılması için “Gönüllü Bahçıvanlar” eğitim programını hayata geçirdi.

00:00 - 3/10/2021 Pazar
Güncelleme: 07:57 - 3/10/2021 Pazar
Yeni Şafak
Tevfik Göksu
Tevfik Göksu

Esenler Belediyesi, tarımsal bilginin kuşaktan kuşağa aktarılması bilinciyle sadece köylerde değil, şehirlerde de tarım hafızasının yeni kuşaklara aktarılması için “Gönüllü Bahçıvanlar” eğitim programını hayata geçirdi. Büyükşehirlerde köy hayatından uzak yaşayan çocukların meyve, sebze, şifalı bitkilerin yetiştirilmesi ve hayvancılık hakkında bilgi vermeye amaçlayan eğitim projesi sayesinde 2000 gencin bilgi edinmesi sağlanacak.

  • Esenler Belediyesi’nin Esenler Gençlik Bilgi ve Hikmet Evleri (ESGEV) tarafından düzenlenen projede 200 öğrenci yıl boyunca, tüm mevsimlerde, tarım faaliyetlerini canlı deneyimleme ve öğrenme imkanı bulacak. 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde yer alan Tohum Tanıtım ofisiyle beraber yürütülecek çalışma sonunda gençler, toplum için çok değerli olan tarımsal hafızayı gelecek nesillere aktarabilecek bilgi birikimine ve bilinç olgunluğuna ulaşmış olacak. Eğitim alan gençler ayrıca, yıl içerisinde Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden gelen tohumları Atalık Tohum yetiştirme sahasında yetiştirecek.
#Esenler Belediyesi
#Gönüllü Bahçıvanlar
#ESGEV
3 yıl önce