
İstanbul’a neredeyse her yağmur yağdığında yaşamın felç olduğu Esenyurt’ta binaların bodrum katında yaşayanlar su baskınları karşısında çaresiz. İlçe sakinlerinden Aynur Yıldız, “Artık bıktık. Alt yapı sorunu diyorlar ama düzeltmek için hiçbir şey yapmıyorlar. Bodrum’a tatile gidenler gelsin burada tatil yapsın” diye isyan etti
İstanbul'da perşembe gününden itibaren etkili olan sağanak yağış Esenyurt’ta hayatı bir kez daha felç etti. Haramidere’nin taşması sonucu bir çok bodrum ve giriş kattaki evler, iş yerleri ile depolar sular altında kaldı. Yaklaşık 1 ay önce de aynı su baskınlarını yaşayan vatandaşlar, ilçe belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ilgisizliğinden dert yandı.
Vatandaşlar, "Belediye ekipleri 'bodrumları boşaltın' deyip gidiyor. Ortada ne yardım var ne eşya" ifadelerini kullanıyor. Mağdurlar tepkilerini dile getirdi, çözüm istedi.
BİR YATAK GÖNDERDİLER
- Bediha Akkaya:“İki torunumla beraber evdeydik. Su baskını bir buçuk, iki metreyi buldu. Evimi tamamen su bastı, her yer çamur oldu. Bir buçuk ay önce yağan yağmurda da yine aynısı olmuştu. Evdeki bütün eşyalarım sular altında kalmıştı. Belediyeden gelenler evi kontrol etmişlerdi. Bütün eşyalarım kullanılmayacak durumda olduğu halde, sadece bir tane yatak gönderdiler. Ben, bir buçuk aydır tek bir yatakla evde yaşıyorum. Yardım edeceğiz diyorlar, hiçbir şey yapmıyorlar. Mahvoldu her şeyimiz.”
ZARARIMIZI KARŞILAMADILAR
10 BİN TL VERDİLER
- Songül Yıldırım:“5 kişilik bir ailem var. Köyden geldik, bodrum katta ev satın aldık. Belediye, iskanı ve tapuyu verdi. Sonra da bize, ‘Buradan çıkın, sel baskınlarında riskli’ diyorlar. ‘Evi tahliye edin’ diyorlar ama kira yardımında bulunmuyorlar. Geçen ay yağan yağmurda hasar bedeli olarak sadece 10 bin TL verdiler. Biz çalışan bir belediye istiyoruz, şov yapan değil!”












