|

Eşimle bebeğimin öcünü alacağım

Hakkari'deki saldırıda eşi ve bebeğini şehit veren acılı asker Serkan Karakaya, “Cumhurbaşkanı ve bakanlarımız söz verdi, kanları yerde kalmayacak” dedi. PKK'yı bitirme konusunda atılacak her adımın içinde olmak istediğini vurgulayan Karakaya, görev yerine dönüp eşi ve çocuğunun öcünü almak istediğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/08/2018 Cuma
Güncelleme: 04:56 - 3/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Eşinin kendisinden hiç ayrı kalmak istemediğini anlatan Serkan Karakaya, “Allah ondan razı olsun. Korkusuz birisiydi. 'Sen nereye gidersen ben de seninle gelirim' dedi ve yanıma geldi. Meğer vakit saati dolmuş. Allah'ıma kavuştular” diye konuştu.
Eşinin kendisinden hiç ayrı kalmak istemediğini anlatan Serkan Karakaya, “Allah ondan razı olsun. Korkusuz birisiydi. 'Sen nereye gidersen ben de seninle gelirim' dedi ve yanıma geldi. Meğer vakit saati dolmuş. Allah'ıma kavuştular” diye konuştu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa ile eşi Nurcan Karakaya'yı şehit veren Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, memleketi Kayseri'de taziyeleri kabul etti. Baba evi önüne kurulan taziye çadırında açıklamalarda bulunan acılı astsubay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanların, eşi ve bebeğinin kanının yerde kalmayacağı sözü verdiğini söyledi.

BİR ÖLÜR BİN DİRİLİRİZ

Kendisinin de bu vatan uğruna canını vermeye hazır olduğunu vurgulayan Karakaya, "Cumhurbaşkanı ve bakanlarımızdan eşim ve çocuğumun kanının yerde kalmamasını istedik. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Onlar da 'En kısa sürede isteğin yerine gelecek. Sözümüz olsun' dediler. Biz bu ülkenin askerleriyiz. Ben her daim canımı vermeye hazırım. Eşimin ve 11 aylık bebeğimin eriştiği şehitlik mertebesine ben de erişmek isterim. Bir Bedirhan gidecek, bir Nurcan gidecek, bir Serkan gidecek ama binlercesi geri gelecek" şeklinde konuştu.

DİK DURMAMIZ GEREK

Türk milletine desteklerinden dolayı teşekkür eden Karakaya, şunları söyledi: “Dik durmamız lazım. Üzülmeyeceğiz, üzüldükçe bu şerefsizler, kanı bozuklar daha çok can yakmaya başlıyorlar. Bu lanet örgütü bitirme konusunda atılacak her adımın içerisinde yer almaya hazırım. Ben yeniden aynı görev yerime gitmek ve eşimin, çocuğumun öcünü almak istiyorum. Allah'ın laneti PKK'nın üzerine olsun.”

İdam kurtuluş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cenaze töreninde dile getirdiği idam cezasıyla ilgili konuşan Serkan Karakaya, ''Ben bunların idamına karşıyım. Sakın yanlış anlaşılmasın. İdam o şerefsizler için kurtuluş olur, hafif kalır" dedi. Oğlunu bir an olsun yalnız bırakmayan Mustafa Karakaya ise “Şehit yakını olarak, halk olarak idam istiyoruz” diye konuştu.


Ziyaretçi akını

Şehit anne ve bebeğinin defnedildiği Şarkışla Garnizon Şehitliği'nde ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. Şehitliğe gelen çok sayıda vatandaş, Nurcan ve Bedirhan bebeğin mezarları başında Kur'an-ı Kerim okuyup dua etti. Terörü lanetleyen vatandaşlardan Selvi Kayabaş, “Vicdanı olmayanın dini olmaz. Lanet olsun onlara” dedi. 2005'te şehit olan P.Onbaşı Oğuz Balıkçı'nın yakını Songül Aker ise “Diyecek söz bulamıyorum, idam gelsin” diye tepki gösterdi.

SÖZÜN BİTTİĞİ YER

Şehitler için Trabzon'dan gelen Elmas Sepetçi "Sözün bittiği yer" yorumunda bulunurken, Peruze Karabulut ise "Bunlar insan değil, cani. Bak şuna, daha 25 yaşında anne ve 1 yaşına gelmeyen bebek bu" diye konuştu.

#Hakkari
#Şehit
6 yıl önce