|

Eski Bakan Cevat Ayhan hayatını kaybetti

Bayındırlık ve İskan eski Bakanı ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Cevat Ayhan hayatını kaybetti. Ayhan, Refah Partisi’nde 19, 20 ve 21’inci Dönem Sakarya Milletvekilliği ve “REFAHYOL” Hükümeti’nde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevlerini üstlendi.

Yeni Şafak
06:00 - 8/05/2018 Salı
Güncelleme: 08:45 - 8/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Cevat Ayhan
Cevat Ayhan

19, 20 ve 21. Dönem Sakarya Milletvekili, 54. Refahyol hükümetinde Bayındırlık ve İskan Bakanı olarak görev yapan ve Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Cevat Ayhan hayatını kaybetti.

Bir çocuk babası 80 yaşındaki Ayhan'ın cenazesi yarın ikindi namazına müteakiben Bayram-ı Veli Camiinde kılınacak. Ayhan, çarşamba günü Sakarya Orhan Gazi Camiinde öğle namazı sonrası Akyazı ilçesi Çıldrılar köyüne defnedilecek.

Cevat Ayhan kimdir?


Cevat Ayhan 1938’de Akyazı’da doğdu.

İTÜ Makina Mühendisliği Fakültesi’ni bitirdi. Aynı Fakültede Master derecesi aldı DPT Uzmanlığı, Aliağa Rafinerisi Tevsi Projesi Makina Grubu Şefliği, Petkim Tesisleri Tevsi Projesi Proje Müdürlüğü, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Muavinliği, Türkiye Zirai Donatım Kurumu Genel Müdürlüğü, XIX., XX. ve XXI. Dönem Sakarya Milletvekilliği ile Bayındırlık ve İskân Bakanlığı yaptı.

Evli ve 1 Çocuk babasıdır.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı döneminde Adapazarı Karasu duble yolunun yapımını başlattı.

Ayhan’ın Türkiye’de ve Sakarya’da yapılan bir çok yatırımda imzası bulunuyor.


#Cevat Ayhan
#Saadet Partisi
6 yıl önce