|

Etnospor zamanı

Dünya Etnospor Konfederasyonu’nun organize ettiği Etnospor Kültür Festivali’nin üçüncüsü, “At Binenin Kılıç Kuşananın” sloganıyla başladı. 5 gün sürecek festivalde Türk dünyasına özgü sporlar ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:16 - 10/05/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Organizasyonda geleneksel sporlardan 13 branşta 883 sporcu mücadele edecek. Festivale katılan çocuklar da 33 geleneksel oyuna katılma fırsatı bulacak.
Organizasyonda geleneksel sporlardan 13 branşta 883 sporcu mücadele edecek. Festivale katılan çocuklar da 33 geleneksel oyuna katılma fırsatı bulacak.

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali'nin üçüncüsü, "At Binenin Kılıç Kuşananın" sloganıyla başladı. Organizasyonun açılışı töreninde konuşmalar öncesi kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yenikapı Meydanı'nda 5 gün sürecek festivalde Türk dünyasına, Orta Asya ve Anadolu'ya özgü şenlikler gerçekleştirilecek.


VİZYON VE ENERJİ GELDİ

Kortej yürüyüşünün ardından yapılan törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Etnospor Festivalinin geleneksel sporlara değişik bir vizyon ve enerji getirdiğini belirterek, “Bu süreçte adeta tozlu raflarda kalan geleneksel spor dallarının ortaya çıkarılması çok farklı bir vizyon” dedi.


GELENEK SAHAYA İNİYOR

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ise, dünyanın geleneksel sporlarını ansiklopedi sayfalarından, kütüphane raflarından kurtarıp yeniden sahalara indirmek istediklerini belirterek, “Bu mesajımızı, dünyadaki muhataplarımızla konuştuğumuz zaman çok güçlü bir karşılık buluyor” diye konuştu.

#Etnospor
#Bilal Erdoğan
6 yıl önce