|

Evinde suikast listesi çıktı

İtalya’da Türk polisinin de katıldığı operasyonla gözaltına alınan suç örgütü lideri Barış Boyun’un gizlendiği adreste suikast listesi bulundu. Listede bürokrat ve çete liderlerinin yer aldığı öğrenildi. İtalya’da yürütülen operasyonlarda biri Türk diğeri Arnavut asıllı 2 kişi daha gözaltına alındı.

04:00 - 24/05/2024 Cuma
Güncelleme: 03:23 - 24/05/2024 Cuma
Yeni Şafak
Barış Boyun, Roma’ya 90 km mesafedeki Viterbo şehrinde yakalandı.
Barış Boyun, Roma’ya 90 km mesafedeki Viterbo şehrinde yakalandı.

Türk Emniyeti ve İtalyan güvenlik makamlarının ortak operasyonuyla İtalya’da yakalanan Daltonlar çetesi elebaşı Barış Boyun’a yönelik operasyonda yeni gelişmeler yaşandı. İtalya’da dün devam eden baskınlar sonucu 2 kişi daha yakalandı. Gözaltına alınanlardan birinin Türk asıllı, diğerinin ise Arnavutluk uyruklu olduğu öğrenildi. Bunlarla birlikte Daltonlar'a yönelik operasyonda gözaltına alınanların sayısı 21'e yükseldi.

BÜROKRATLARA SALDIRACAKTI

Operasyona dair yeni bilgiler de ortaya çıktı. İtalya’daki baskınlara Türkiye’den Kaçakçılık Daire Başkanlığı ve Türk Interpol’ünde görevli 20 kişilik özel bir ekip katıldı. Boyun’un eylem hazırlığında olduğu, Türkiye, İtalya, İsviçre ve Almanya’da yeni saldırılar planladığı tespit edilmişti. Boyun’un Roma’ya 90 km mesafedeki Viterbo şehrinde gözaltına alındığı apartman dairesinde yapılan aramalarda, elebaşına ait notlar ele geçirildi. Boyun’a ait notlar arasından suikast listesi bulundu. Listede bürokrat ve çete üyelerinin yer aldığı öğrenildi. İtalyan güvenlik makamları, elde edilen ses ve görüntü kayıtlarını Türk yetkililerle paylaşacak.

KİM BU İTALYANLAR?

Operasyonda yakalanan 2 İtalyanın kim oldukları da merak ediliyor. Onlardan birisi Viterbolu Giorgio Meschini. 1992 doğumlu Meschini, çetenin şoförlerinden. Çete üyelerini taşıyan Meschini, lojistik faaliyetlere destek veriyordu. Barış Boyun'un eşi Ece Boyun’un da şoförlüğünü yapan Meschini, annesi adına kayıtlı bir arabayı kullanılması için çeteye tahsis etmiş.



#Barış Boyun
#Suç Örgütü
#İtalya
#Daltonlar çetesi
24 gün önce