|

Evinden 3 kamyon çöp çıktı

Aydın'da yalnız yaşayan 56 yaşındaki Mahiye P.'nin evinde temizlik çalışması yapan belediye ekipleri, 3 kamyon çöp çıkarttı. Evden etrafa yayılan kötü koku üzerine mahalleli evi belediyeye şikayet etti. Polis kontrolünde çöplerin çıkarıldığı evde ilaçlama da yapıldı. Çöplerin çıkarılmasını izleyen Mahiye P., polislere beddua ederek, 'Onlar benim her şeyimdi' dedi.

Yeni Şafak
16:55 - 26/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:45 - 26/10/2016 Çarşamba
DHA

Aydın'da yaşamını sürdüren Mahiye P., topladığı atıklarla evini iki yılda çöplük haline getirdi. Her gün de sokaklardan topladıklarıyla da çöp yığınını artırdı. Çöplerden etrafa yayılan kötü kokudan rahatsız mahallelinin şikayeti üzerine, Efeler Belediye Encümeni, evin temizlenmesi kararı aldı.



Zabıta Müdürlüğü ekipleri de bu karara dayanarak bu sabah harekete geçti. Güçlükle ikna edilen Mahiye P.'nin evinde polis kontrolünde temizlik yapıldı. Evsel atık, çöp, karton kutu, plastik, teneke kutu ve bidonların bulunduğu çöp ev, baştan aşağıya temizlendi. Salon, koridor, odalar ve bahçeden 3 kamyon çöp çıkarıldı. Çöpler imha edilmek üzere belediye çöplüğüne götürüldüğü sırada ev sahibi Mahiye P., gözyaşlarına hakim olamayarak ekiplere, "Onlar benim her şeyimdi. Canlarınız çıksın, Allah'ınızdan bulun inşallah" diye beddua etti. Çöplerin çıkarılması ardından ekipler kullanılabilir hale gelen evi mikroplara ve haşerelere karşı ilaçladı. Efeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri temiz bir çevre, sağlıklı bir toplum için çalıştıklarını belirterek evdeki çöpleri temizleyerek binayı yaşanabilir hale getirdiklerini söyledi.








#Aydın
#Çöp ev
7 yıl önce