|

Evlat Nöbeti'nde 566'ncı gün: 'Kalem tutacak ellere silah verdiler o silahlar kendilerinde patlasın'

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla Diyarbakır HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin eylemi 566’ncı gününe girdi. Kütahya’dan gelip eyleme katılan Hatice Levent, Bitlis’te üniversite okuduğu sırada kızı Fadime’nin PKK tarafından dağa kaçırıldığını söyledi: 'Elleri kalem tutacaktı, silah verdiler, o vicdansızların verdikleri silahlar kendilerinde patlasın'

12:03 - 20/03/2021 Cumartesi
Güncelleme: 12:18 - 20/03/2021 Cumartesi
IHA
Kızını PKK'nın elinden kurtarmak isteyen anne Hatice Levent
Kızını PKK'nın elinden kurtarmak isteyen anne Hatice Levent

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019’dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır’a gelip HDP il binası önünde evlat nöbetine başlayan ailelerin eylemi 566 gündür sürüyor. Kütahya’dan Diyarbakır’a gelip HDP İl Başkanlığı binası önünde eyleme katılan Hatice Levent, Bitlis’te üniversite okuduğu sırada kızı Fadime’nin terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığını söyledi. Levent şöyle konuştu:

  • “Bizim ya ölümüz ya da çocuklarımız, bizim çocuklarımızı bize yollasınlar. Elleri kalem tutacaktı, silah verdiler, o vicdansızların verdikleri silahlar kendilerinde patlasın. Bizim çocuklarımızın acaba suçu neydi, bir gün kendi çocukları gelmezse dünyayı yıkarlar. Ama biz Türk ve Kürt anneleri olarak sabrımızı Rabbimiz veriyor, onların belalarını da o verecek”


#evlat nöbeti
#terör
#pkk
#hdp
3 yıl önce