Diyarbakır’da terörist posterleri asan 4 kişi yakalandı

12:12, 30/08/2026, Pazar
Diğer
Diyarbakır’da terörist posterleri asan 4 kişi yakalandı
Diyarbakır

Diyarbakır’da bazı ara sokaklara terör örgütü mensuplarına ait posterlerin asılması sonrası posterleri astığı belirlenen 4 kişi gözaltına alındı.

Terörsüz Türkiye sürecinde elde edilen büyük başarılar, provokasyonlarla baltalanmaya çalışılıyor.


Diyarbakır’da bazı sokaklara terör örgütü mensuplarına ait posterlerin asılması üzerine güvenlik birimleri harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonucunda söz konusu eylemi gerçekleştirdiği belirlenen 4 kişi gözaltına alındı.


Diyarbakır Valiliği'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, kentte terörle mücadele başta olmak üzere suç ve suçluyla mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi. Posterlerin birkaç ara sokakta ve sınırlı sayıda noktada asıldığı, olayın kent geneline yayılmış bir durum olmadığı vurgulandı.

4 kişi gözaltına alındı


Valilik açıklamasında, bazı ara sokaklarda terör örgütü mensuplarına ait posterlerin asıldığının belirlenmesi üzerine emniyet birimlerince çalışma yürütüldüğü bildirildi.


Yapılan çalışmalar kapsamında posterleri astığı tespit edilen 4 kişinin 30 Ağustos’ta gözaltına alındığı kaydedildi.


Açıklamada, olayın birkaç noktada gerçekleşen münferit bir hadise olduğu belirtilerek, durumun il genelinde yaygınlaşmış bir eylem olmadığı ifade edildi.


"Münferit bir hadise"


Diyarbakır Valiliğinin açıklamasında, kentteki güvenlik ve asayiş çalışmalarının kararlılıkla devam ettiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“Diyarbakır’da başta terörle mücadele olmak üzere suç ve suçluyla mücadele kararlı bir şekilde devam etmektedir. Bir kaç ara sokağa terör örgütü mensuplarının posterlerinin asılması münferit bir hadise olup, il geneline yaygınlaşmış bir durum kesinlikle söz konusu değildir.”


Açıklamada, posterlerin birkaç ara sokakta birkaç noktaya asıldığının belirlenmesi üzerine gerekli çalışmanın yapıldığı ve eylemi gerçekleştiren kişilerin tespit edildiği aktarıldı.


"Yasa dışı eylemlere müsamaha gösterilmeyecek"


Valilik, açıklamasında söz konusu eylemlerin “Terörsüz Türkiye” sürecini olumsuz etkilemeye yönelik olduğunu belirterek, benzer girişimlere karşı hukuki çerçevede müdahale edileceğini bildirdi.


Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

“Terörsüz Türkiye sürecini enfekte etmeye yönelik bu ve benzeri yasa dışı eylemlere asla müsamaha gösterilmeyecek, halkımızın huzuruna ve milletimizin kardeşliğine yönelen her türlü girişime karşı hukuk çerçevesinde, kararlı bir şekilde müdahale edilecektir.”

Gözaltına alınan 4 kişiyle ilgili adli sürecin sürdüğü bildirildi.


Melih Gökçek'ten ilk açıklama: Kendimi Türk adaletine teslim ediyorum
Gündem
Melih Gökçek'ten ilk açıklama: Kendimi Türk adaletine teslim ediyorum
Dışişleri Bakanlığından İsrail'e tepki:  Netanyahu ve suç şebekesi dokunulmaz değil
Gündem
Dışişleri Bakanlığından İsrail'e tepki: Netanyahu ve suç şebekesi dokunulmaz değil
Ev tutarken sakın bu hatayı yapmayın! Depozitoda kritik detay
Ekonomi
Ev tutarken sakın bu hatayı yapmayın! Depozitoda kritik detay
AK Parti'den İsrail'e sert tepki: Soykırım örgütü aynı zamanda bir 'yalan makinesi'
Gündem
AK Parti'den İsrail'e sert tepki: Soykırım örgütü aynı zamanda bir 'yalan makinesi'

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026