|

Evrim, darbeyi TV’den görmüş!

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı Gülen’le görüşmek isteyen Hakan Evrim’in savcılık ifadesi ortaya çıktı. İfadesinde Akın Öztürk’ü kollayan Evrim darbeyi televizyondan öğrendiğini ileri sürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/07/2016 Cuma
Güncelleme: 00:12 - 29/07/2016 Cuma
Yeni Şafak

FETÖ'cü kalkışmanın olduğu gece cuntacıların hava harekat merkezi olarak kullandığı Akıncı 4. Ana Jet Üssan Komutanı olan Tuğgeneral Hakan Evrim'in ifadesine ulaşıldı. FETÖ ile bağlantısının olmadığını savunan Evrim, alınan ve itirafçı cuntacıların aksine darbe girişiminden haberdar olmadığını iddia ederek, suçlamaları kabul etmemesi dikkat çekti.



O SİVİL ŞAHIS ÖZTÜRK MÜ?


Harekat Komutanı Albay Ahmet Özçetin'in gece saatlerinde PKK'ya yönelik iç güvenlik harekatı yapılacağını söylediğini, bunun üzerine de uçakların hazırlanması emrini verdiğini iddia eden Evrim, 141. filonun bulunduğu yerde sivil giyimli birkaç şahsın olduğunu gördüğini kaydetti. Evrim, “Sivil giyimli şahıslar başka kişilerin misafirleri olarak üsse girebildiğinden durumu sorgulamadım” dedi. FETÖ'nün hava imamı olduğu belirlenen Adil Öztürk de darbe girişimi sabahı Akıncı Üssü'nden kaçarken yakalanmıştı.



İSTEDİKLERİNİ YAPTI


Televizyonlarda Ankara ve İstanbul'daki olayları izleyince bir sıkıntı olduğunu anladığını söyleyen Evrim, 141. filoya gittiğinde bir anda etrafında sivil ve resmi kıyafetli silahlı askerlerin olduğunu gördüğünü, kendisini yere oturtarak “Bazı ihtiyaçlarımız var karşılanması gerekiyor” dediklerini iddia etti.



'DIŞARI ÇIKARDILAR' YALANI


Saat 01.30 sıralarında karargahtaki odasına yanımda bulunan 3 kişiyle birlikte geçtiğini söyleyen Evrim, “Genelkurmay Başkanını benim odama getirdiler. Yanında kendi koruma ekibi ile tanımadığım başka şahıslar vardı. 'Komutanım buyurun' şeklinde hitap ettikten sonra beni makam odasından çıkardılar. Genelkurmay başkanının yüz kısmında hafif kızarıklık vardı. Yüz hatlarından gergin olduğu hissediliyordu” diye konuştu. Ancak Akar, Evrim'in kendisini Gülen ile görüştürmek istediğini söylemişti.



Öztürk'ü korudu


Darbe girişiminin 1 numarası Akın Öztürk'ün Akar'ın bulunduğu makam odasına etrafı sarılı şekilde getirtildiğini öne süre Evrim, Öztürk'ün herhangi bir talimat verdiğini görmediğini iddia etti. Evrim, “Üssü ele geçiren grup, Akın Paşa'ya gidebileceğini söyledi. Kendisi de 'izin verin 2. Başkan Yaşar Güler ve Abidin Ünal'ı da beraberimde götüreyim' dedi. Onlar da izin verdi” diye konuştu. Yurtta Sulh Konseyi'ni şeklinde bir yapılanmadan haberinin olmadığını iddia eden Evrim, “Kim tarafından oluştuğunu, hedeflerinin ne olduğunu bilmiyorum. TRT'de olay günü bu konseyden haberim oldu” dedi.


#Hulusi Akar
#Hakan Evrim
#FETÖ
8 yıl önce