|

Eyüp Sultan’da YGS duası

Yüz binlerce öğrencinin yarın gireceği YGS'ye saatler kala İstanbul’daki adaylar, aileleriyle birlikte Eyüp Sultan Türbesi’ne akın etti. Sınav heyecanına giren öğrenciler, başarılı olmak için dualar etti.

Yeni Şafak
04:00 - 11/03/2017 Saturday
Güncelleme: 02:34 - 11/03/2017 Saturday
Yeni Şafak
Eyüp Sultan’da YGS duası
Eyüp Sultan’da YGS duası

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesi üniversite adayları, Eyüp Sultan Türbesi'ni ziyaret edip, dua etti. Öğrenciler, Eyüp Belediyesi'nin desteğiyle Cuma namazı öncesi Eyüp Camii bahçesinde bir araya geldi. Adayların aileleri yanlarında getirdikleri Kur'an ve dua kitaplarını okurken, bazı adaylar da Eyüp Sultan Camii'nde önce namaz kıldılar, ardından da başarılı olmak için türbede dua ettiler. Öğrencilere, görevli 5 uzman psikolog sınav streslerinin ortada kalkması için destek verdi. Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın öğrencilerle sohbet ederek başarılar diledi.



SINAV ZAMANI SESSİZLİK


İstanbul Valiliği, sınav merkezlerinin yakınlarında inşaat, imalat, kazı gibi gürültü üreten işlere sınav süresi boyunca ara verilmesi, klakson kullanılmasının engellenmesi ve bu hususların görevli kurumlarca titizlikle denetlenmesine yönelik gerekli tedbirler alındığını duyurdu.







Ulaşım ücretsiz


İETT, yarın yapılacak YGS için sefer sayısını 886'ya çıkarırken, görevli öğretmenleri ve sınav giriş belgelerini ibraz eden öğrencileri ücretsiz taşıyacak. İETT'den yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin kararıyla YGS için 118 hatta 146 ilave araç da hizmet verecek. İETT otobüsleri, metrobüs araçları, tünel, nostaljik tramvay, Şehir Hatları vapurları, tramvay, hafif tramvay, metro ve füniküler araçlarında, sınav günü saat 11.00'e kadar ücretsiz olacak.








#Eyüp Sultan
#YGS
#İETT
7 years ago