|

Fast food’un pabucu dama

Mutfak kültürüyle dünyada marka olmayı başaran Türkiye’de, son yıllarda tüketilen fast food yiyeceklerin pabucu dama atıldı. Şimdilerde ise yemek kültüründe eskiye dönüş yaşanıyor. Özellikle çalışanların öğle aralarında uğrak yeri haline gelen ev yemekleri sunan esnaf lokantaları yoğun ilgi görüyor.

Yeni Şafak
04:00 - 2/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 05:51 - 2/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Fast food’un pabucu dama
Fast food’un pabucu dama

Birbirinden lezzetli yemekleriyle damağa hitap eden esnaf lokantalarına son dönemde ilgi artıyor. Bol çeşit sunan lokantalar, fiyatlarının uygunluğu ve kaliteleri dolayısıyla da tüketicilerden tam not alıyor.

MÜŞTERİLER
NE YEDİKLERİNİ BİLİYOR

Türkiye Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar ve Tatlıcılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice çoğu lokantanın geleneksel damak tadını korumayı başardığını dile getirdi.

Yenice, şöyle devam etti: “Esnaf lokantaları, Türk mutfağının temel taşıdır, yaşadığımız kentlerin her bulvarında, her caddesinde, her sokağında olan esnaf kesiminin temsilcileridir. Son dönemde fast food’un kendine has, tek düze lezzetleri bizim için önemli bir avantaja dönüşmeye başladı. Çünkü artık tek lezzetten kurtulup, tencere yemeklerine özen gösterilmeye başlandı” Şanlıurfa’da 30 yılı aşkın süredir lokantacılık yapan Mehmet Kaya da şunları kaydetti: “Buraya gelen insanlar ne yediklerini biliyor ve birbirine güvenerek geliyor. Her şey göz önünde, etin pişmesi, servis edilmesi hepsi göz önünde. Ama hazır yemeklerde insanlar ne yediklerini bilmeden yiyor. Bir dönem hazır yemeklere ilgi gösteriliyordu. Ancak şu an biz işimizden gayet memnunuz. İnsanlar hem güzel yemek yiyor hem istediklerini yiyor hem de fiyat açısından daha cazip.”

HEM DAHA SAĞLIKLI HEM DAHA HESAPLI

Lokantanın müşterilerinden Bülent Yetkin ise öğle aralarında daha çok kendi yemek kültürünün ürünlerini tercih ettiğini söyledi. Yetkin, “Genellikle kebap yiyoruz. Bazen fast food tarzı seçimlerimiz de oluyor ama kafamızda soru işaretleri kalıyor, ‘sağlıklı mı, değil mi’ diye. Bu nedenle genelde lokantada yemeklerimizi yiyoruz. Memnunuz, güzel, temiz ve lezzetli. Elemanların müşteriyle diyaloğu çok güzel. Biz her türlü memnun kalıyoruz” diye konuştu.

Gurme taksiciler lezzete götürecek

Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) işbirliği ile ‘İstanbul Lezzet Haritası’ aplikasyonu oluşturuldu. Taksicilerin kullanacağo aplikasyonla İstanbul’u ziyaret eden turistler, GTD tarafından onaylanmış restoranlara kolayca ulaşarak şehrin özel tatlarına ulaşacak. Aplikasyonun tanıtımı için dün düzenlenen toplantıya eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Yahya Uğur, Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, taksiciler ve turizmciler katıldı.

#Fast Food
#Türkiye
7 yıl önce