|

FATİH Projesi'ne eğlence kattılar

Kütahya'da iki lise öğrencisi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "FATİH Projesi" kapsamında okullarda dağıtılan tabletleri daha eğlenceli hale getirmek için "Canlı Kitap'' uygulamasını geliştirdi. Proje sahibi öğrencilerden Burak Kahveci, tabletler sayesinde derslerin 3 boyutlu ve eğlenceli şekilde öğrenilebildiğini söyledi.

Yeni Şafak
12:41 - 3/04/2016 Sunday
Güncelleme: 09:41 - 3/04/2016 Sunday
AA

Kütahya'nın Gediz ilçesinde Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrenim gören iki öğrencinin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "FATİH Projesi" kapsamında okullarda dağıtılan tabletlerin daha eğlenceli kullanılması amacıyla geliştirdiği uygulama, dersleri 3 boyutlu ve videolu öğrenme imkanı sunuyor.



"Artırılmış Gerçeklik ile Candandırılmış Kitap" adını verdikleri projeyle Eskişehir'de yapılan TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Finali'ne katılan öğrencilerin uygulaması, tabletlerin yanı sıra cep telefonlarında da kullanılabiliyor.



İnternetten ücretsiz indirilebilen uygulama sayesinde normal ders kitabındaki bir konuya ait resim tablete gösterildiğinde 3 boyutlu hale geliyor. Uygulama ayrıca öğrenilmek istenilen konuyla ilgili video hizmeti de veriyor.



Tek bir tıkla tüm bilgilere ulaşım



Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Burak Kahveci, yaptığı açıklamada, uygulamayı sınıf arkadaşı Elmas Durmuş ile geliştirdiklerini söyledi.



Amaçlarının ders anlatımını kolaylaştırmak ve öğrencilerin derslere bakış açısını değiştirmek olduğunu vurgulayan Kahveci, "Uygulamamız sayesinde tek bir tıkla tüm bilgilere ulaşılabiliyor. Geliştirdiğimiz bu uygulamayla zamandan tasarruf ve daha iyi anlatım söz konusudur. Bununla soyut kavramı somut hale getirmeye çalıştık." dedi.



Kahveci, uygulamanın internetten ücretsiz olarak tablet bilgisayarlara ve akıllı cep telefonlarına indirilebildiğini aktardı.



FATİH Projesi kapsamında öğrencilere verilen tabletlerin daha aktif hale getirilmesini sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Kahveci, "Tabletleri sınırlı kullanabiliyoruz ama bu sayede dersleri de tabletlerle işleyebiliriz. Öğrenciler dersleri 3 boyutlu ve eğlenceli şekilde öğrenebilecek. Bu uygulamayla bir matematik öğretmeni prizmaları anlatırken öğrenci uygulama sayesinde prizmayı 3 boyutlu görecek." ifadelerini kullandı.



Kendi okullarında kullanıyorlar


Proje danışmanı ve okulun bilişim teknolojileri öğretmeni Halil İbrahim Kocagöz ise öğrencileriyle gurur duyduğunu anlatarak, "Öğrencilerimiz çok emek verdi, başarılı bir proje hazırladı. İnşallah başarılarını artırarak devam ettirirler. Bu uygulamanın tüm öğrencilerimiz için verimli olacağını düşünüyorum. Uygulamayı okulumuzda kullanıyoruz." diye konuştu.

#Artırılmış Gerçeklik ile Candandırılmış Kitap
#Eskişehir
#lise öğrencileri
#proje
8 years ago