|

Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer nerede

Dokunulmazlık tartışmalarının merkezindeki iki isim HDP'li Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer bir buçuk aydır Avrupa'dan dönmedi. Her iki ismin de Türkiye'ye dönüşü için tarih verilmiyor.

Yeni Şafak
12:17 - 10/06/2016 Cuma
Güncelleme: 14:07 - 10/06/2016 Cuma
Diğer
HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer, dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye'yi terk etti.
HDP'li vekiller Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer, dokunulmazlıkların kaldırılması ihtimaline karşı Türkiye'yi terk etti.

Dokunulmazlık tartışmalarında öne çıkan isimler olan HDP'li Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer bir buçuk aydır bulundukları Avrupa'dan henüz dönmediler. Aracında silah taşıdığı iddia edilen Sarıyıldız ile teröristin taziyesine giden Hezer'in dönmeleri için belirlenen bir tarih yok.



Dokunulmazlık tartışmalarının merkezindeki iki isim Sarıyıldız ve Hezer'in Avrupa'dan Türkiye'ye dönüşleri merak konusu oldu.



HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız hakkında 8 fezleke bulunuyor. Sarıyıldız ismini ön plana çıkaran neden ise, aracında terör örgütü için silah taşıdığı iddiası oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden Sarıyıldız'ı işaret ederek, "Arabalarında silah taşıyanlar tabutlarında silah taşıyanlar Türkiye'den kaçmaya başladılar. Niye kaçıyorsunuz?" demişti.



HDP'li vekil İtalya, İngiltere, Fransa, İsviçre ve Almanya'dan sonra son olarak Yunanistan'ın başkenti Atina'ya geçti. Sarıyıldız'ın ne zaman döneceği ise belli değil, dönüş için herhangi bir tarih verilmiyor.



HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in ise hakkında düzenlenen 8 fezleke var. Hezer, 17 Şubat'ta Ankara Merasim Sokak'taki saldırıyı düzenleyen canlı bombanın evine taziyeye gitmişti. Bu hareketi adeta infiale sebep olmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Hezer için, "Ankara'da alçak eylemle 28 kişin kanın giren teröristin sözümona taziyesinde boy gösteriyor. Bu milletvekili milletvekili değil, teröristin ta kendisidir" ifadelerini kullanmıştı.



Tuğba Hezer ise son olarak Fransa'daydı. Hezer'in daha sonra Almanya'ya geçeceği belirtildi. Habertürk'te yer alan habere göre her iki ismin de Türkiye'ye dönüşü için tarih verilmiyor.




#Dokunulmazlık
#Faysal Sarıyıldız
#Tuğba Hezer
8 yıl önce