|

FBI'dan çok çarpıcı Sierra raporu

Türkiye'de kaybolduktan bir süre sonra ölü bulunan Amerikalı Sarai Sierra'nın bazı suç unsurları ile irtibatlı olduğu ve FBI'ın bunu soruşturduğu iddia edildi.

YENİSAFAK.COM.TR
00:00 - 6/02/2013 Çarşamba
Güncelleme: 16:54 - 6/02/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
FBI'dan çok çarpıcı Sierra raporu
FBI'dan çok çarpıcı Sierra raporu

Türkiye'de kaybolduktan sonra öldürülen Amerikalı Sarai Sierra soruşturmasında ilginç iddialar ortaya atıldı.

Amerikan New York Post gazetesinin haberine göre FBI ajanları Sierra'nın, İstanbul gezisi öncesinde ve gezi sırasında suça bulaşmış kişilerle görüştüğü ihtimalini değerlendiriyor. Gazeteye konuşan, davaya yakın bir kaynak, 'cevaplanması gereken pek çok açık nokta var' dedi.


Amerikalı kadının 7 Ocak'ta İstanbul'a gelmesinin ardından, 15 Ocak'ta Amsterdam'a, 16 Ocak'ta Münih'e gittiği, 19 Ocak'ta İstanbul'a döndüğü ortaya çıkmıştı. Gazeteye konuşan kaynak, Sierra'nın bu yolculuklarında ilk görüştüğü kişilerin suç unsuru olduğunu ileri sürdü.

Sierra'yı bazı karanlık tipte insanlarla birlikte gören şahitlerin olduğunu da iddia eden bu kaynak, ajanların bu konuyu da incelediklerini belirtti.

'AİLENİN SÖZLERİ HİKAYEYİ AÇIKLAMIYOR'

Siera'nın ailesi, Amerikalı kadının fotoğraf çekmek için Türkiye'ye geldiğini açıklamıştı. New York Post'a konuşan kaynak, bu sözlerin tüm hikayeyi açıklamadığını belirterek, Sierra'nın kocası ve erkek kardeşinin de işbirliği içinde olduğunu iddia etti. Ancak, 'işbirliği' yapmakla 'yardım etmek' arasında fark olduğunun altını çizdi.

New York Post'ta yayınlanan haberde, Sierra'nın maddi durumunun iyi olmadığının altı çizilerek, ailenin 2005'te iflas ettiği, Sierra'nın kocasının otobüs şoförü olduğu ve yolculuğun kilise yardımı ile gerçekleştiği belirtildi. Cenaze masraflarının karşılanabilmesi için Sierra'nın çektiği fotoğrafların satışa çıkarıldığı detayı da haberde yer aldı.


11 yıl önce