|

FETÖ dosyası TVNET’te açıldı: 2007’deki cinayet ve kumpaslar yeniden tezgahlanıyor

TVNET dün akşam tarihi bir FETÖ yayınına imza attı. Uzman gazetecilerin katıldığı yayında FETÖ dosyası açıldı. FETÖ’nün gerçek amacı, önemli kavşakları, CIA’nın örgüte aktardığı paralar, örgütün gerçek kurucularının ele alındığı yayında gazeteci Nedim Şener’in açıklamaları dikkat çekti. Şener, 2007’deki Rahip Santora cinayeti ve Hrant Dink suikastı öncesinde yaşananların yeniden tezgahlandığına dikkat çekti. Şener, geçtiğimiz hafta Üsküdar'da kiliseye gerçekleştirilen saldırı, Hrant Dink Vakfına ölüm tehditleri ve ırkçılık üzerinden algı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti. Yayınlanan FETÖ Özel sayısı ile gündem belirleyen Gerçek Hayat Dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Kemal Özer de örgütün dershane yapılanmasını hatırlatarak “Soruları kendi öğrencileri başarılı olsun diye değil, diğer dershanelerden daha iyi olduğunu gösterip zeki ve başarılı aileleri içlerine çekmek amacıyla çaldılar, bir kuluçka merkezi oluşturdular” dedi.

20:09 - 1/06/2020 Pazartesi
Güncelleme: 13:31 - 2/06/2020 Salı
Yeni Şafak
FETÖ dosyası açıldı: FETÖ'nün bilinmeyenleri TVNET özel yayınında konuşuldu
FETÖ dosyası açıldı: FETÖ'nün bilinmeyenleri TVNET özel yayınında konuşuldu

Uluslararası bir tehdit haline gelen FETÖ ile ilgili bilinmeyenler TVNET özel yayınında gün yüzüne çıktı. Örgütün büyüklüğü ve tarihsel arka planı gibi kritik başlıklar TVNET Haber Müdürü Serhat İbrahimoğlu'nun moderatörlüğünde Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener, Gazeteci-Yazar Ceyhun Bozkurt, Gerçek Hayat Genel Yayın Yönetmeni Kemal Özer ve Yeni Şafak Ankara Haber Müdürü Hüseyin Likoğlu tarafından masaya yatırıldı.

Karlov suikastı provaydı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener FETÖ ile ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şener, 2007 yılında Türkiye’yi çıkmaza sokmak isteyen FETÖ’nün işlediği Rahip Santora cinayeti ve Hrant Dink suikastı öncesinde yaşananların yeniden tezgahlandığına dikkat çekti. Şener, geçtiğimiz hafta Üsküdar Kuzguncuk’taki kiliseye gerçekleştirilen saldırı ve Hrant Dink Vakfına gönderilen ölüm tehditleri ile Türkiye’de ırkçılık üzerinden algı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti. Nedim Şener, Rus Büyükelçi Karlov suikastını de hatırlatarak, “"Bu bir provaydı bugünlerde bunun aslı meydana gelebilir" dedi.

Soruları çalıp zengin aileleri ikna ettiler

Gerçek Hayat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Özer de FETÖ'nün dershaneler yapılanmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özer, “Soruları kendi öğrencileri başarılı olsun diye değil, diğer dershanelerden daha iyi olduğunu gösterip zeki ve başarılı aileleri içlerine çekmek amacıyla çaldılar, bir kuluçka merkezi oluşturdular” diye konuştu.

FETÖ’nün iç karışıklık için çalışmaları var



FETÖ yapılanmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Gazeteci Ceyhun Bozkurt ise FETÖ'nün tamamen bir gladyo, bir kontrgerilla örgütlenmesi olarak tanımlanması gerektiğinin altını çizerek “Sadece terör tanımına sıkıştırırsak eksik kalır. Çünkü bu yapının istihbarat yapılanması var, terör boyutu var, iç karışıklık için kontrgerilla yürüttüğü çalışmalar var” şeklinde konuştu.

Örgüt aleyhine konuşacak isimleri ihbar edip tutuklattılar


Yeni Şafak’ın Ankara Haber Müdürü Hüseyin Likoğlu ise 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütten ayrılmak isteyen gençlere kurulan tuzağı anlattı: “15 Temmuz'dan sonra örgütün baskısından kurtuldukları için doğruyu söyleme eğiliminde olanları ilk bunlar (FETÖ) ispiyonladı. İlk bunlar ihbar mektuplarıyla dile getirdiler. Çünkü biliyorlardı ki eğer bunlara FETÖ'cü yaftasını vurmazsak bunlar gidecek doğruları söyleyecek.”

#FETÖ
#TVNET
4 yıl önce