|

FETÖ istihbaratı çalışıyor!

FETÖ’yü 15 Temmuz öncesi deşifre eden ve önceki gün TSK’da 1 yıllık albayken emekli edilen gizli tanık ‘Abdullah’ FETÖ’cü firari albay Ahmet Erdoğan tarafından yurtdışından arandı. Erdoğan, gizli tanık Abdullah’ı arayarak henüz resmi bildirimi bile yapılmamış olan emeklilik haberini verdi. Erdoğan, Abdullah’ı “Allah daha da belanı verecek” diye tehdit etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/08/2018 Pazar
Güncelleme: 07:11 - 12/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
FETÖ’yü 15 Temmuz öncesi deşifre eden gizli tanık “Abdullah” hem henüz bir yıllık albayken TSK’dan emekli edildi hem de örgüt tarafından tehdit edildi.
FETÖ’yü 15 Temmuz öncesi deşifre eden gizli tanık “Abdullah” hem henüz bir yıllık albayken TSK’dan emekli edildi hem de örgüt tarafından tehdit edildi.

İtiraflarıyla, 15 Temmuz darbe girişimi öncesi başlatılan İzmir soruşturmasında FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasını ilk deşifre eden isimlerden olan gizli tanık Abdullah, rütbesinde 1 yıllık bekleme süresini henüz geride bırakmış olmasına rağmen sürpriz bir şekilde emekli edildi. Halen, verdiği bilgilerle, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi davaları ve TSK’daki FETÖ temizliğinde önemli bir misyon üstlenen Abdullah, Yüksek Askeri Şura kararıyla emekli edildiğinden önceki gün sözlü olarak haberdar olmuştu. Abdullah’a henüz resmi bildirim dahi ulaşmadan ve haber duyulmadan, deşifre ettiği firari FETÖ’cüler ulaştı.

FETÖ İSTİHBARATI AKTİF

Balyoz davasında verdiği bilirkişi raporuyla onlarca subaya kumpas kurup cezaevine yollayan ihraç Albay Ahmet Erdoğan, önceki akşam telefonla aradığı gizli tanık Abdullah’a “emekli olduğunu” ve bundan duyduğu mutluluğu bildirmekle kalmadı, “Bu sana hayırlı olmayacak. Daha da belanı bulacaksın” diye tehdit etti. Henüz resmi bir bilgi olmaksızın Abdullah’ın emekli edildiğinden İngiltere’deki ihraç firari FETÖ’cünün haberdar olması, “FETÖ'nün karargahtaki istihbarat ağı hala aktif” dedirtti.

İTİRAFLARINI GERİ ÇEK BASKISI

Halen birçok FETÖ davasında terörist yapılanmanın çözülmesinde kritik misyon üstlenen gizli tanık Abdullah’a yönelik bu tehditler, yıllardır yapılıyor. Abdullah’ı Norveç, Güney Afrika gibi ülkelerden arayan FETÖ’cüler, itiraflarını geri çekmesi için tehditler yoluyla baskı kurmaya çalışıyorlar. Bu tehdit telefonlarında ise daha çok geri döneceklerini ve bunların öcünü alacaklarını söylüyorlar. Ancak Abdullah bu baskılara rağmen bugüne kadar itiraflarını geri çekmedi. Abdullah, emekli edilmesinin, deşifre ettiği FETÖ’cüleri çok sevindirdiğini söylüyor. Kısa bir süre önce yeni görev yerine giden Abdullah, geçen yıl albay rütbesine terfi etmiş ve rütbesinde henüz 1 yıl görev yapmıştı. Abdullah, albaylıkta bir yılını doldurmuş kişilerin de terfi veya emekli edilebileceği düzenlemesi üzerine emekli edildi. Ancak terfilerde bu düzenleme uygulanmamış ve FETÖ ile mücadele eden isimlerin önü açılmamıştı.

#FETÖ
#İstihbarat
6 yıl önce