|

"FETÖ itfaiyenin telefonlarını kesti"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, FETÖ'nün darbe girişiminde itfaiyenin bile telefonlarının kesildiğini söyleyerek, "Belediyenin önünde 17-20 civarında insanımız hayatını kaybediyor, 40'ın üzerinde vatandaşımız yaralanıyor. Bir çok yerde şehitler verdik, rahmet diliyorum. Yaralılar var, şifalar diliyorum” diye konuştu.

Yeni Şafak
08:32 - 18/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 05:37 - 18/07/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik ve Sosyal Konsey'deki Sürdürülebilir Kalkınma Siyasi Forumu toplantılarına katılmak üzere New York'ta bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Topbaş, FETÖ terör örgütünün darbe girişimi hakkında açıklamada bulundu.



Açıklamasında, darbe girişimini ve saldırıları lanetleyen ve bunun tarihin kara sayfasına geçirdiğini belirten Topbaş, şöyle konuştu; “Maalesef Türk tarihinde kara bir leke olarak kayda girdi. Çok şükür, hamdolsun, Allah'ın yardımıyla ve milletimizin ferasetiyle farklı kesimlerde olsalar bile, farklı siyasi görüşte olsalar bile 79 milyon insanımız birlikte, bir yumak halinde kenetlendi ve tavrını net olarak ortaya koydu. Meydanları asla bırakmadı. Sokakları bırakmadı. Çünkü arkasından ne geleceği meçhul bir takım sonuçlara açık olduğunu gördü. Sayın Cumhurbaşkanımızın, cumhurun başı olarak, bu konudaki duruşu ve davetine herkes cevap verdi.”



“İtfaiyemizin bütün iletişim telefonlarını kesmişler”


Açıklamasında belediyeye yönelik saldırıya da değinen Kadir Topbaş, “İtfaiyemizin bütün iletişim telefonlarını kesmişler. Düşünün, şehirde günde 200-300 civarında yangın ihbarı alan itfaiyenin müdahale edememesini planlıyorlar. Belediyemizi işgal edip orada konuşlanıyorlar. Halkımız müdahale etmeye çalışıyor. İçeri girmeye çalışıyorlar. Halkın, çocukların üzerine ateş açıyorlar. Belediyenin önünde 17-20 civarında insanımız hayatını kaybediyor, 40'ın üzerinde vatandaşımız yaralanıyor. Bir çok yerde şehitler verdik, rahmet diliyorum. Yaralılar var, şifalar diliyorum” diye konuştu.



“Toplantıları yarıda kestim”


Başkan Topbaş, New York'taki toplantıyı yarıda kestiğini ve Avrupa üzerinden Türkiye'ye gideceğini belirterek, “Toplantılarım aslında çarşamba gününe kadardı, toplantıları kestim. THY'nin New York seferleri, gidiş-geliş mümkün olmadı. Avrupa üzerinden Türkiye'ye gitmeyi planladık. Pazartesi öğlen saatlerinde Türkiye'de olacağım” dedi.



New York'ta bulunduğu süre içinde, Türkiye'deki gelişmeleri devamlı yakından takip ettiğini belirten Topbaş, “Biz de buradan gelişmeleri takip edip gerekli talimatları verdik. 24 saat esaslı metrolar dahil bütün ulaşım sistemlerini çalıştırdık, vatandaş rahat hareket etsin diye. Vatandaşımıza oradaki ihtiyaçlarını karşılama adına her türlü lojistik destek verdik” ifadelerini kulandı.



Model teşkil eden direniş


Halkın direnişi ve demokrasiye sahip çıkmasının bir model teşkil ettiğini belirten Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ben tekrar vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu başarı, bu zafer milletimizin. Bu tarihe bir kayıt olarak düştü ki bundan sonraki milletlere de bir model teşkil edecek. Halk buna fırsat vermeyecek. Türk halkının darbe teşebbüsü karşısındaki direnişi bir daha kimsenin bu işe tevessül edemeyeceğinin bir işareti. Çünkü artık sindirilmiş toplumlar yok. Geçmişteki ihtilallerde yurttaşlarımız sindirilmişti. Zaten sokağa çıkma yasağıyla bunu istediler. İnsanların üzerine ateş açmaları, insanların evine kapanmasını istemeleri, korku ve endişe içindi. Bunu başaramadılar.”


#İstanbul Büyükşehir Belediyesi
#İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş
#FETÖ
#Darbe girişimi
#İtfaiye
8 yıl önce