|

FETÖ mesajları sildiği için WhatsApp kullanmış

FETÖ'nün gizli haberleşme uygulamaları ByLock ve Eagle ile 15 Temmuz gecesi kullandıkları WhatsApp, TVNET'teki Karşı Karşıya programında masaya yatırıldı. Gazeteci Nazif Karaman, Eagle'ın iPhone'lara yüklenmediği için FETÖ'cülerin sürekli Android tabletlerle dolaştığını söyledi. Sosyal Medya ve Bilgi Teknolojileri Strateji Derneği Başkanı Abdullah Çiftçi de FETÖ'nün mesajları silme özelliğinden dolayı WhatsApp'ı tercih ettiğini belirtti.

Yeni Şafak
21:56 - 3/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:17 - 3/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

TVNET'te yayınlanan Karşı Karşıya programında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin iletişim sistemini oluşturan ByLock ve Eagle sistemleri konuşuldu.



Merve Şebnem Oruç'un sunduğu programa, Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik, Sosyal Medya ve Bilgi Teknolojileri Strateji Derneği Başkanı Abdullah Çiftçi, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Bilal Eren, Es Medya Digital Grup Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan ve Gazeteci Nazif Karaman oldu.



'Hürriyet üzerinden ByLock'u itibarsızlaştırma operasyonu yapıldı'


Abdullah Çiftçi, FETÖ'nün mesajları silme özelliğinden dolayı WhatsApp'ı tercih ettiğini belirtti. Çiftçi, örgütün Hürriyet gazetesini kullanarak ByLock'u itibarsızlaştırma operasyonu yaptığını söyledi. Çifti ayrıca, ABD'de FETÖ'cü polislere 'olmayan suç nasıl oluşturulur' dersi verildiğini ifade etti.



'Eagle ve ByLock ayrı düşünüleme
z'


Ersin Çelik, Eagle ve ByLock programlarının birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini belirtti. Örgütün sosyal medyadaki operasyonlarına da dikkat çeken Çelik, "FETÖ'nün öğrenci evlerinde televizyon bile yasakken bir anda 7-8 tane Twitter hesabı açtırdılar" diye konuştu.



'FETÖ'cüler sürekli Android tabletlerle geziyordu
'


Savcılığın elinde 63 bin kişilik ByLock listesi olduğunu belirten Nazif Karaman ise, "Fetullah Gülen, örgüt üyelerine 'ByLock ile görüşün' talimatı verdi. iPhone'lara Eagle yüklenmediği için de FETÖ'cüler sürekli Android tabletlerle geziyordu" dedi. Karaman, FETÖ'den tutuklanan eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın telefonunda da ByLock programı bulunduğunu belirtti.



'50-60 bin kişide Eagle var'


15 Temmuz sürecinde FETÖ'nün Eagle programını kullandığını ifade eden Bilal Eren, "ByLock'tan sonra 2016 Ocak'ta Eagle'a geçildi. 50-60 bin kişinin programı indirdiği tahmin ediliyor" diye konuştu.



#ByLock
#Eagle
#FETÖ
8 yıl önce