|

FETÖ okulları artık Maarif’in

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Pakistan’daki FETÖ’ye ait okulların yönetimini devraldı. Türkiye ve Pakistan arasındaki kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi, FETÖ ile mücadele başta olmak üzere eğitim alanındaki iş birlikleriyle devam ediyor.

Yasemin Asan
04:00 - 4/01/2019 Cuma
Güncelleme: 04:04 - 4/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Pak-Türk Çağ Eğitim Vakfı okulları devredildi.
Pak-Türk Çağ Eğitim Vakfı okulları devredildi.

Pakistan Yüksek Mahkemesinin verdiği talimatla ülkede terör örgütü ilan edilen FETÖ’ye ait Pak-Türk Çağ Eğitim Vakfı okullarının TMV’ye devri gerçekleşti.

TUTANAK İMZALANDI

TMV Yönetim Kurulu Üyeleri, Pakistan’daki FETÖ okullarının yönetimini teslim aldıklarını belirterek bundan sonraki süreçte Türkiye’den idareci ve öğretmen kadrolarının bu ülkeye gelerek en kısa sürede göreve başlayacağını bildirdi. TMV Yönetim Kurulu Üyesi Nedim Kaya, “Personel bize bir zorluk çıkarmadı. Artık Pak-Türk okulların ana merkezinin TMV’ye devredildiğini söyleyebiliriz. Zaten bu konuda tutanak imzalandı ve her iki taraf bunun altına imzasını attı” dedi.

TÜRKÇE ÖĞRETMENLERİMİZ GELECEK

Bu okulların devralınması sonrası sürece ilişkin bilgi veren TMV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Türkben ise, “Türkiye’den okul idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin görevlendirilmesi söz konusu. Bu anlamda bütün hazırlıklarımızı yaptık. Türkçe öğretmenlerimiz de en kısa zamanda buraya intikal etmiş olacaklar” ifadelerini kullandı.

#FETÖ
#Maarif Vakfı
#Pakistan
#Okul
#Devir
5 yıl önce