FETÖ okulunda gizli tünel

Yeni Şafak
09:54, 06/08/2016, CumartesiG: Güncelleme: 11:11, 06/08/2016, Cumartesi
AA
DHA
FETÖ okulunda gizli tünel
FETÖ okulunda, bina ile cami arasında 200 metre uzunluğunda tünel bulundu.

İzmir'de FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında el konulup, darbe girişimi sırasında İstanbul'daki olaylarda şehit olan Prof. Dr. İlhan Varank'ın adı verilen okul yerleşkesinde bulunan yemekhane ile cami arasında 200 metrelik tünel olduğu ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından, örgüte yakın özel okullara el konulup kapatıldı. Bu okullardan biri de, Karşıyaka'da bulunan Yamanlar Koleji oldu. Yamanlar Fen Lisesi'nin kapatılmasından sonra ilk olarak, darbe gecesi çıkan olaylarda hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlarından Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank'ın adı verildi. Okul, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi yapıldı ve büyük bir tabela asıldı.



Tünel ortaya çıktı


Kapatılan Yamanlar Özel Fen ve Anadolu Lisesinin yer aldığı yerleşkede, cami ile yemekhane arasında tünel olduğu belirlendi. Yerleşke içinde yer alan 200 metre uzunluğunda 2 metre yüksekliğinde 1 metre genişliğinde tünelin bulunması şaşırttı. Bir öğrencinin verdiği bilgiler sonucunda ortaya çıkarılan tünelin giriş ve çıkış yerlerinin ise tahtalarla kapatıldığı, cami bölümündeki yerinin halı da örtüldüğü görüldü.



İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bayraklı ilçesindeki yerleşkede, daha önce amacı dışında kullanıldığı belirlenen caminin ibadete açılmasının ardından, camide namaz kılan okulun eski mezunlarından birisi, cami ile yemekhane arasında gizli bir geçit olduğunu söyledi. Bunun üzerine polis ekiplerine de haber verilerek bölgede arama yapıldı.



Yemekhanenin bulunduğu binanın alt katında, kalorifer kazanlarının olduğu bölümde tünel bulundu. Aydınlatma lambaları da olan tünelin, yaklaşık 2 metre yüksekliğinde ve 1 metre genişliğinde olduğu görüldü.



Tünelde ilerleyen ekipler, caminin alt katındaki bir odaya ulaştı. Tünelin bu çıkışının tahta bir kapakla kapatıldığı, üzerinin halıyla gizlendiği belirlendi. Hangi amaçla yapıldığı araştırılan tünelin toplam uzunluğunun 200 metreden fazla olduğu ifade edildi.





Özel asansörlü kat


Öte yandan, okul binasında özel asansörle çıkılabilen 5 ve 6'ncı katta özel toplantı salonları, otel odaları gibi kapılarında numaraların bulunduğu odalar ve mutfağın yer aldığı görüldü. Asansörün sadece bu katlara çıktığı, başka katlarda ise asansörün kapı yerlerinin boy aynalarıyla kapatıldığı kaydedildi.



Yamanlar Koleji


FETÖ'nün darbe girişimi sonrası kapatılan Yamanlar Eğitim Kurumlarının örgütte önemli yeri bulunduğu, FETÖ'ye bağlı ilk eğitim kurumu olduğu kaydedilmiş, Yamanlar Kolejinde yetişen "seçilmiş öğrencilerin" özellikle askeri liselere yerleştirildiği, örgütle bağlarını gizli tutan bu öğrencilerin harp okullarından mezun olmalarının ardından kolejdeki özel odada FETÖ elebaşı Gülen'e "bağlılık yemini" ettiği ve "himmet sözü" verdiği bildirilmişti.



Kapatılan Yamanlar Özel Fen ve Anadolu Lisesinin adı da değiştirilmiş, İstanbul'da, FETÖ'nün darbe girişimini protesto ettiği sırada şehit olan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Varank'ın adı bu okula verilmişti.



Okulun bahçesinde yer alan ve vatandaşların katkılarıyla inşa edilen, ancak ibadete açılmayıp kütüphane olarak kullanılan cami de bugün cuma namazıyla birlikte "15 Temmuz Şehitler Camisi" tabelası asılarak ibadete açılmıştı.






Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026