|

FETÖ ve PKK’nın ortak kumpası

PKK baskınlarını önlemek için 2014’te Güneydoğu’da 68 karakola eğitim veren Pilot Albay Mete Kuş’a, “Gece görüş gözlüğü kaybolduğu” bahanesiyle dava açıldı. FETÖ’cü askeri savcıların açtığı dava, askeri mahkemeler kaldırıldığı için dün Konya 3. Asliye’de görüldü. Kuş, davanın FETÖ-PKK ilişkisini kanıtladığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:55 - 7/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Pilot Albay Mete Kuş
Pilot Albay Mete Kuş

PKK’nın 2014 yerel seçimleri sonrasında Güneydoğu’da karakollara baskın yapacağı istihbaratına ulaşılmasının ardından 68 karakolun savunma planları çıkarılması için talimat verildi. Bu kapsamda, Konya 3.Ana Jet Üs Komutanlığı’nda o dönem filo komutanı olan Albay Mete Kuş ve ekibi, 21-27 Mart 2014 tarihlerinde bölgede görevlendirildi.

ÖZTÜRK’TEN SORUŞTURMA TALİMATI

Bölgedeki kritik 68 karakolu tek tek gezen ekip, aynı zamanda karakolda görevli karacı personele de bu kapsamda eğitim verdi. Bu süreçte ekibin kullandığı gece görüş gözlüklerinden birisi kayboldu. O dönem Hava Kuvvetleri Komutanı olan ve hala darbeden yargılanan Akın Öztürk’ün talimatıyla Albay Mete Kuş ve 11 asker hakkında soruşturma başlatıldı. Ardından da Hava Kuvvetleri Komutanlığı Adli Müşavirliğince dosya askeri savcılığa gönderildi. Askeri yargıyı da ele geçiren FETÖ, Albay Kuş ile birlikte 12 kişi hakkında 12 bin 400 TL değerinde olan gece görüş gözlüğünü kaybettiği iddiasıyla “Askeri eşyayı kasten kaybetmek ve görevi ihmal” suçlarından dava açtı. Söz konusu kumpas dava bahane edilerek 3. Ana Jet Üssü’nde filo komutanı olan Albay Kuş, görevden alınarak Eskişehir’e tayini çıkarıldı.

BU DAVA İKİ ÖRGÜT İLİŞKİSİNİ ORTAYA KOYMAKTADIR

15 Temmuz darbe girişimi sonrası askeri mahkemelerin kaldırılmasıyla davanın ilk duruşması dün Konya 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Hala Konya 3. Jet Ana Üs Komutanlığı Harekat Komutanı olarak görev yapan Albay Mete Kuş, savunmasında, “Bu dava FETÖ ile PKK’nın ilişkisini ortaya koyan en önemli davalardan birisidir. Bu davayla FETÖ, PKK ile etkin mücadele edilmesini engellemeye çalışmış, mücadele edenleri de tasfiye etmiştir. Mehmetçiğin kanını korumak için hazırlanmış karakol savunma planları daha sonra FETÖ mensupları tarafından Batman’da halkın katliam planlarına dönüştürülmek istenmiştir” dedi.

ALINAN TEDBİRLERE RAĞMEN CİHAZ ÇALINDI

Plan kapsamında o dönem kendilerinden Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 68 kritik karakolu 5 gün içerisinde helikopterle gezilmesinin istendiğini aktaran Kuş, “Beşinci günün sonunda karacı personele planla ilgili eğitim verirken üzerimizde helikopterler ve F-16 savaş uçakları uçtuğu sırada büyük bir karmaşa içerisinde gece görüş gözlüğü cihazı çalınmıştır. Bulunduğumuz bölgenin riskli olması ve bizim bütün emniyet tedbirlerini almamıza rağmen bu cihaz çalınmıştır” ifadelerini kullandı.

Akın Öztürk, FETÖ listesi yapma dedi

Yaşanan olaydan sonra darbeci General Akın Öztürk’ün 3. Ana Jet Üssü’ne geldiğini kaydeden Kuş, “Bana hitaben, ‘Mete albayım, sen kahraman bir subaysın. Sakın diğer iki albay gibi FETÖ listeleri yapma” diyerek kendini üstü kapalı tehdit ettiğini anlattı. “Komutanım siz bizi Mehmetçiğin kanını koruduğumuz için mahkemeye verdiniz” demesi üzerine Öztürk’ün kesinlikle böyle bir şey yapmadığını söylediğini anlatan Kuş, “Ancak şu an görüyorum ki bu davanın altında Akın Öztürk’ün imzası bulunmakta” diye konuştu.

Boyun eğmedim dava açtılar

Albay Kuş, savunmasında şunları söyledi: “FETÖ’ye boyun eğmediğimiz, kanun, yönetmelik ve yönergelerden ayrılmadığımız, mandacı zihniyete değil de yüce Türk Milletine hizmet ettiğimiz için bu dava açılmıştır. Ben ve personelim Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en önemli savunma planlarını hazırladık. Bize A4 kağıdından takdir dahi vermeyen FETÖ askerleri ve yargısı, görevi kötüye kullanma iftirasıyla canımdan çok sevdiğim mavi üniformayı zorla çıkarmak istemiştir.” Beraatini talep eden Kuş, “Hükmün ertelenmesini istemiyorum, Biz Mehmetçik’in kanını koruduğumuz için yargılanıyoruz” dedi.

#FETÖ
#PKK
#Kumpas
6 yıl önce