|

FETÖ’cü rektöre 10 yıl hapis cezası

Kayseri’de KHK ile kapatılan Melikşah Üniversitesi Rektörü Mahmut Dursun Mat’a FETÖ üyeliğinden 10 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme, üniversitenin genel sekreteri Veli Demirci ise aynı suçtan 11 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. İki sanığın yeniden tutuklanmalarına karar verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/03/2018 jeudi
Güncelleme: 03:23 - 22/03/2018 jeudi
Yeni Şafak
Melikşah Üniversitesi Rektörü Mahmut Dursun Mat’a FETÖ üyeliğinden 10 yıl hapis cezası verildi.
Melikşah Üniversitesi Rektörü Mahmut Dursun Mat’a FETÖ üyeliğinden 10 yıl hapis cezası verildi.

Kayseri’de, kapatılan Melikşah Üniversitesi Rektörü Mahmut Dursun Mat, genel sekreteri Veli Demirci, dekan, bölüm başkanları, akademisyen ve personelin bulunduğu 21 sanıktan 18’i, 6 yıl 3 ay ile 11 yıl 3 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar ile avukatları hazır bulundu. Tutuksuz sanık Umut Hazar ise duruşmaya katılmadı.

BOYDAK ÜÇ KATI MAAŞ TEKLİF ETTİ

Eski rektör Mat ifadesinde, 2013 Temmuz ayında Melikşah Üniversitesine rektör olarak atandığını, kurum KHK ile kapanana kadar bu görevine devam ettiğini söyledi. Başka bir dosyadan yargılan Boydak Holding’in eski yöneticilerinden Memduh Boydak’ın aldığı maaşın üç katını teklif etmesi üzerine Niğde Üniversitesinden ayrılarak bu görevi kabul ettiğini belirten Mat, yeni görevine cemaat üniversitesi olduğu için gelmediğini öne sürdü. Telefonunda çıkan Eagle kalıntısına ilişin de bilgisi bulunmadığını belirten Mat, beraatını talep etti.

MAHKEME CEZA YAĞDIRDI

Mahkeme heyeti, Demirci’ye, “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 11 yıl 3 ay, Mat’a 10 yıl, Genç’e 8 yıl 9 ay, Ceviz’e 7 yıl 6 ay, Emirza, Vatansever ve Bulut’a 6 yıl 10 ay 15’er gün, Eren, Yüzükırmızı, Güngör, Özbilen, Kalyoncu, Uyar, Yılmaz, Köroğlu, Vapur ve Hazar’a 6 yıl 3’er ay hapis cezası verdi. Heyet, sanıklar Babayiğit, Yuvacı ve Soylu’nun ise delil yetersizliğinden beraatına hükmetti. Tutuksuz sanıklardan Mat ve Demirci’nin tutuklanmasına karar veren mahkeme heyeti, tutuklu Genç’in mevcut durumunun devamına hükmetti.

  • İşgalci subaylara müebbet hapis
  • FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde Bağcılar’daki Doğan Medya Center’ın işgal edilip bir kişinin şehit edilmesine ilişkin İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava dün karara bağlandı.Mahkeme heyeti, tutuklu eski subay Süleyman Ahmet Kaya'yı ''Anayasayı ihlal'' ve ''kasten öldürmek'' suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış, diğer iki eski subay tutuklu sanığı ''Anayasayı ihlal'' suçundan birer kez ağırlaştırılmış müebbet, ayrıca 3 sanığı ''haberleşmenin engellenmesi'' suçundan 5'er yıl hapis cezasına çarptırdı.
#FETÖ
#Rektör
#Mahmut Dursun Mat
il y a 6 ans