|

FETÖ’cüler Almanya’da kan döktü

FETÖ’cüler, kendilerine kucak açan Almanya’da kan döktü. Teröristler, örgüt aleyhine konuştuğunu iddia ettikleri DİTİB Yeşil Cami Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Çelik’i “Ablalarımız ve abilerimiz kırmızı çizgimizdir. Bu size bir uyarıdır” diye tehdit ederek bıçakladı.

Yasemin Asan
04:00 - 9/02/2019 суббота
Güncelleme: 04:06 - 9/02/2019 суббота
Yeni Şafak
Yeşil Cami
Yeşil Cami

15Temmuz darbe girişiminde 252 kişiyi şehit eden FETÖ, kendisine kucak açan Almanya’da kan döktü. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) Bretten Yeşil Cami yönetiminden Savaş Çelik, elleri 2 FETÖ’cü saldırgan tarafından plastik kelepçe ile bağlanarak bıçaklandı. FETÖ’cü teröristlerin saldırı esnasında “Ablalarımız, abilerimiz kırmızı çizgimizdir. Bu size bir uyarı” dediği belirtiliyor. Almanya’nın Baden Württemberg eyaletine bağlı Bretten kentinde 45 yaşındaki cami görevlisi Savaş Çelik, geçtiğimiz çarşamba yerel saatle 22.00 sıralarında FETÖ’cü teröristlerin bıçaklı saldırısına uğradı.

TERS KELEPÇE TAKTILAR

  • Gölshausen’de bulunan Römer Caddesi’nde yürüyen Çelik’e arkadan yaklaşan yüzleri maskeli 2 FETÖ’cüden biri Çelik’in gözlerini kapatıp boğazına bıçak dayarken, diğeri de ellerini plastik kelepçe ile arkadan bağladı. Saldırganlar, daha sonra Çelik’i diz çöktürürken “Bizi çok iyi dinle! Bundan sonra asla ne ablalarımıza ne de abilerimize laf uzatmayacaksınız. Ablalarımız ve abilerimiz kırmızı çizgimizdir. Bu size bir uyarıdır” tehdidinde bulundu. Çelik’in “Hangi abla, hangi abi’ diye sorması üzerine teröristler hakaretler ederek FETÖ’nün ismini telaffuz etti. FETÖ’cü teröristler, Çelik’i göğsünden ve kalçasından bıçakladı. Bununla yetinmeyen saldırganlar, yanlarında bulunan silahla da Çelik’i kafasından darp etti. Kendi imkanları ile hastaneye giden Çelik, tedavi altına alınırken saldırganlar da kayıplara karıştı. Yaralarına 10 dikiş atılan Çelik’in sağlık durumunun iyi .

POLİS SORUŞTURMA BAŞLATTI

Alman polisi saldırı ile ilgili soruşturma başlattı. Karlsruhe polisi, Türkçe konuşan 40 yaşlarındaki saldırganların FETÖ mensubu oldukları bilgisinin değerlendirildiğini açıkladı. Polis, olayın çok yönlü olarak araştırıldığını ve görgü şahitlerinin ifadelerine ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. Saldırının yaşandığı Almanya, FETÖ’cülerin merkez üssü konumunda. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye’den kaçarak bu ülkeye iltica eden FETÖ’cülerin sayısı 10 bini buldu.

#FETÖ
#DİTİB
#Yeşil Cami
#Savaş Çelik
#Almanya
#Cinayet
5 лет назад