|

FETÖ’cülere pişmanlık çağrısı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Ergüt Güre ve Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, FETÖ’nün gerçekleştirdiği eylemlerden dolayı pişmanlık duyan kamu görevlisi ve vatandaşlar için pişmanlık hükümlerinin uygunalacağını açıkladı. Bu kişilerin savcılık ve güvenlik güçlerine müracaat etmesi çağrısı yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:04 - 17/08/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Ergüt Güre ve Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Fetuulahçı Terör Örgütü'nün eylemlerinden dolayı pişmanlık duyan kamu görevlisi ve vatandaşlar için savcılık ve güvenlik güçlerine müracaat çağrısı yaptı. Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Türk Ceza Kanununun 221. maddesinde düzenlenen etkin pişmanlık hükümlerinin de FETÖ terör örgütü üyeleri için uygulanmasının söz konusu olacağını kaydetti. Topuz, “FETÖ'nün 15-16 Temmuz'da gerçekleştirdiği eylemlerden dolayı pişmanlık duyup örgütten ayrılma isteğinde olan kamu görevlisi ve vatandaşlar için Türk Ceza Kanununun 221. maddesinde etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde işlem yapılacaktır. Bu şekilde pişmanlık duyan ve Türk Ceza Kanununun 221. maddesinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız, Cumhuriyet Başsavcılığımıza veya kolluk birimlerine müracaat etmeleri halinde yardımcı olunacaktır” dedi.



SAVCILARA MÜRACAAT EDİN


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre de, 15 Temmuz günü yapılan darbe teşebbüsü ve başlatılan soruşturmalara ilişkin bir basın açıklaması yaptı. Güre, Türk Ceza Kanununun 314'üncü maddesi kapsamında silahlı örgüt suçları ile ilgili olarak etkin pişmanlık hükümlerinin kamuoyuna duyurulmasında fayda mülahaza edilmektedir”dedi. Güre sözlerini şöyle sürdürdü: “FETÖnün 15-16 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği eylemlerden dolayı pişmanlık duyup, örgütten ayrılma isteğinde olan kamu görevlisi ve vatandaşlar için etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde işlem yapılacaktır. Bu şekilde pişmanlık duyan ve Türk Ceza Kanununun 221'inci maddesinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız Cumhuriyet Başsavcılığımıza veya kolluk birimlerine müracaat etmeleri halinde etkin pişmanlık yasasından yararlandırılacaklardır.”


#FETÖ
#Diyarbakır
#Necip Topuz
#Kamil Ergüt Güre
8 yıl önce