|

FETÖ’den fesat ihale

FETÖ'ye yakınlığıyla bilinen üç dershaneye yönelik soruşturmada, dershanelerin ihalelerdeki usulsüzlükleri ortaya çıktı. Dershanelere, yarım dönem eğitim verdiği halde tam dönem parası ödendiği belirlendi.

Yeni Şafak
04:00 - 8/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 03:48 - 8/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Diyarbakır Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından 2010 yılında Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 390 bin TL bütçe ile 250 öğrencinin SBS'ye hazırlanması amacıyla çeşitli kurs programları organize edildi. Proframla alakalı bölgeden 14 dershaneden teklif alındı. Teklif alınan bu dershanelerden sadece 3'ü ikinci kez teklif için çağrıldı. Bu üç dershanenin de FETÖ'nün olduğu ortaya çıktı. Üç dershanelerinden birinin ise sadece hizmet alımı yapmak için kurulduğu belirtildi.



ŞARTNAMEYE UYMADILAR


Hizmet alımı yapılan 3 dershanenin şartlarının eğitim hizmet alım şartnamesine uymadığı, projenin gerçekleştirildiği tarihte hizmet alımı yapılan dershanelerin çalışma izni bulunmayan öğretmenleri çalıştırdıkları tespit edildi. Eğitim öğretim dönemi Eylül ayında başlamasına rağmen öğrencilerin ocak ayından sonra dershanelere kayıtlarının yaptırıldığı, buna rağmen dershanelere komisyon tarafından tam dönem ödemesi yapılarak kamunun zarara uğratıldığı da belirlendi.



PROJE SONRASI KAPANDILAR


Bu üç dershaneden daha uygun ve ekonomik teklif sunan dershaneler bulunmasına rağmen FETÖ'nün dershanelerinden hizmet alımı yapıldığı da belirlendi. Öte yandan bu dershanelerin SODES projesi bitimi 2012 yılında kapatıldığı gün yüzüne çıktı. 3 Ekim'de Diyarbakır, İstanbul, Ankara, Samsun, Eskişehir, Kırşehir, Kayseri ve Denizli'de 16 şüpheli şahsa yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş ve 3 kişi tutuklanmıştı.



İKİ OKULDA ARAMA YAPILDI


Ardahan'da, “Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik soruşturma kapsamında, iki eğitim kurumunda arama ve inceleme yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Paralel Devlet Yapılanması”na yönelik soruşturma kapsamında, Kaptanpaşa Mahallesi'ndeki FEM Dershanesi ile İnönü Mahallesi'ndeki Özel Nehir İlkokulu ve Ortaokulunda arama başlattı. Arama ve incelemelerin sürdüğü okullarda, bazı dokümanlara el konulduğu, bilgisayarların incelendiği öğrenildi.



#Paralel Devlet Yapılanması
#fetö
#Sosyal Destek Programı
9 yıl önce