|

FETÖ’den ilk mahkumiyet

FETÖ davalarında ilk mahkumiyet kararı çıktı. Örgütün sözde “Erzurum Sıkıyönetim Komutanı” olarak belirlenen Kurmay Albay Murat Koçak ile Kurmay Binbaşı Murat Yılmaz, ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırıldı. FETÖ'cü askerlere iyi hal indirimi uygulanmadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/01/2017 Cuma
Güncelleme: 03:24 - 6/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

15 Temmuz darbe girişiminde, FETÖ'nün atama listesinde adı örgütün sözde 'Erzurum Sıkıyönetim Komutanı' olarak yer alan Jandarma Bölge Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Murat Koçak ile 'Kırmızı ByLock' kullandığı tespit edilen Harekat ve Asayiş Şube Müdürü Kurmay Binbaşı Murat Yılmaz'ın duruşması Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.



ÜYE DEĞİL YÖNETİCİLER


Hazırlanan iddianamede Murat Yılmaz'ın Murat Koçak ile birlikte hareket ettiği ve her ikisinin de örgütün emirleri doğrultusunda astlarına emir verdiği belirtildi. Erzurum'un Doğu Anadolu Bölgesinin merkezi konumunda, Büyükşehir Belediyesi statüsünde, TRT ve kamu kurumlarına ait çok sayıda bölge müdürlüklerinin bulunduğu, Bölge Adliye Mahkemesi ve Bölge İdare Mahkemesi bulunan Erzurum'un adli teşkilat açısından Türkiye'nin önemli bir ili olduğu belirtilen iddianamede, özellikle örgüt lideri Fethullah Gülen'in Erzurum nüfusuna kayıtlı olduğu hususları birlikte değerlendirildiğinde soruşturmaya konu eylemleri icra eden şüphelilerin örgütün sıradan birer üyesi değil yöneticisi olduklarına dikkat çekildi.



İYİ HAL İNDİRİM YAPILMADI


Esas hakkındaki savunmalarının ardından son sözleri sorulan sanıklar, suçlamaları kabul etmeyip beraat talebinde bulundu. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Murat Koçak ile Murat Yılmaz'ı 'Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs' suçunu işlediklerini kabul ederek sanıkları ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme, iki komutan için de iyi hal indirimi uygulamadı ve tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Verilen karar ile Türkiye'deki ilk darbeci komutanlar davası karara bağlanmış oldu.



Ailemle piknik yapmaya gitmiştik!


Savunmalarını yapan Murat Koçak ve Murat Yılmaz suçsuz olduklarını iddia ettileri. Bylock kullananlarla ilgili kırmızı listede bulunduğu belirtilen Murat Yılmaz Baylock kullanmadığını, herhangi bir terör örgütüne üye olmadığını iddia etti. 15 Temmuz akşamı eşi ve çocuğu ile karargahta piknik yaptığını anlatan Murat Yılmaz, "Böyle bir vahim olayı bilen kişi eşini ve çocuğunu karargaha getirir mi? Planlama yapmış, olayın içerisine dahil olmuş olmam söz konusu değildir. Vatanımı, milletimi, bayrağımı çok seviyorum. Adaletin yerini bulacağına inanıyorum" diye konuştu.


#FETÖ
#Murat Yılmaz
#Darbe girişimi
7 yıl önce