|

FETÖ'nün Afrika'da Fransa kalkanını MİT yıktı!

Son dönemlerde art arda imza attığı operasyonlarla FETÖ'nün sadece Türkiye'de değil dünyanın dört bir yanında korkulu rüyası olan MİT, bu kez Gabon'da iş başındaydı. FETÖ elebaşları kusursuz bir operasyonla Türkiye'ye getirilirken, Gabon'da örgüt üyelerinin görev yaptığı okulun kısa süre önce kağıt üzerinde Fransa'ya devredildiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
11:37 - 10/04/2018 Salı
Güncelleme: 13:17 - 10/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Fransa'nın Gabon'da FETÖ'ye kalkan olduğu ortaya çıktı.
Fransa'nın Gabon'da FETÖ'ye kalkan olduğu ortaya çıktı.

Milli İstihbarat Teşkilatı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FTE/PDY) Orta Afrika ülkesi Gabon'daki yapılanmasını çökerten bir operasyon düzenleyerek örgütün 3 elebaşını Türkiye'ye getirdi.

FETÖ'nün Gabon yapılanması içindeki Osman Özpınar, İbrahim Akbaş ve Adnan Demirönal, MİT'in operasyonuyla ele geçirilirken, Gabon'un başkenti Librevil'den özel uçakla getirildikleri Türkiye'de adli makamlara teslim edilen elebaşların sorgusu sürdüğü öğrenildi.

En güçlü oldukları yerde tokadı yediler

FETÖ, özellikle 15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından Türkiye'den kaçma talimatı almış ve dünyanın dört bir yanına dağılmıştı.

Ancak özellikle teşkilata yurtdışında operasyon yapma yetkisinin verilmesinin ardından MİT, imza attığı sınır ötesi operasyonlarla dünya üzerinde hiç bir yerin FETÖ üyeleri için güvenli bir sığınak olmadığını ilan etmiş oldu.

FETÖ üyeleri genellikle ABD, Almanya, Yunanistan ve bazı Türki cumhuriyetlerde saklanmaya çalışırken, örgüt içindeki üst düzey isimlerin en önemli kaçış noktalarından birini de Afrika oluşturuyor.

MİT'in Afrika'daki bu operasyonu aynı zamanda örgütün en güçlü olduğunu düşündüğü yerde dahi operasyon yemesi bakımından büyük önem taşıyor.

Pasaportları teslim etmek istememiş

Öte yandan operasyonun detayları da netleşmeye başladı. İlk olarak geçtiğimiz haftalarda gözaltı şokuyla sarsıldı.

Merkezi Paris'te bulunan bir Fransız şirketine ait görünen FETÖ'nün La Lumiere Eğitim Kurumları Müdürü Osman Özpınar, Pedagoji Direktörü İbrahim Akbaş ve sözde öğretmen Adnan Demirönal gözaltına alındı.

Bunlara sonradan okulun muhasebe sorumlusu Fikriye Akbaş da eklendi. Osman Özpınar'ın eşi Nesibe Özpınar da pasaportları vermediği için karakola götürüldü. Pasaportları Özpınar ailesinden alan polis, Nesibe Özpınar'ı serbest bıraktı.

Fransa, FETÖ'ye Afrika'da kalkan olmuş

Öte yandan, FETÖ'ye Fransa'nın Afrika'da kalkan olmak istediği de ortaya çıktı. Gabon'un FETÖ ile mücadelede Türkiye'nin yanında yer alma kararının ardından FETÖ elebaşlarının çalıştığı okulun kağıt üzerinde Fransa'ya ait bir hale getirildiği ve 13 Nisan'da devir işlemlerinin tamamlandığı öğrenildi.

Anlaşma daha önce yapılmıştı

Hatırlanacağı üzere, Gabon'da faaliyet gösteren FETÖ okullarının Türkiye Maarif Vakfı'na (TMV) devredileceği açıklnamıştı. TMV Başkan Vekili Büyükelçi Dr. Hasan Yavuz, ülkedeki FETÖ varlıklarının devrine ilişkin hükümet yetkilileriyle mutabakat zaptının imzalandığını açıklamıştı.



#Gabon
#MİT
#FETÖ
6 yıl önce